EK gatavo jaunu robežšķērsošanas kārtību, tikmēr ar esošajām problēmām galā netiek

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Eiropas Komisija (EK) sagatavojusi priekšlikumu paketi, kas paredz ņemt pirkstu nospiedumus no personām, kuras ieceļo Eiropas Savienībā (ES). 

Ieceres pretinieki norāda, ka tā ir pārāk dārga, neproporcionāla un var nonākt pretrunā ar personas datu aizsardzības tiesībām, ziņo EU Observer.

EK aizstāv jaunās kārtības ieviešanu, jo tā esot vajadzīga, lai modernizētu un paātrinātu personas datu pārbaudi uz savienības robežām un palīdzētu robežsargiem īstenot esošās prasības, kopējā datu bāzē iekļaujot visus ieceļojošos trešo valstu pilsoņus, kuru vecums pārsniedz 12 gadus.

Iecere, kas varētu izmaksāt ap miljardu eiro (700 miljoniem latu) izpelnījusies kritiku Eiropas Parlamentā, kur vācu deputāte Ska Kellere (Ska Keller) uzsvērusi: «Ja mums nav vienotas politikas [vīzu izsniegšanas kārtībā], īsti nav jēgas tērēt naudu šādai datu bāzei, kamēr tūkstošiem cilvēku tiek samazinātas pensijas un desmitiem tūkstošu jauniešu nav darba».

Tikmēr EK joprojām nespēj panākt, lai Krievija atceļ nepamatoti pastiprinātās muitas pārbaudes kravas transportam no Lietuvas, kas nopietni iedragājušas Baltijas valsts tranzīta nozari un, kā vēsta Lithuania Tribune, paliks spēkā vēl vismaz līdz 7.oktobrim.


Написать комментарий