Personālajiem datoriem sliktākie piegāžu rezultāti pēdējā piecgadē

foto: gazeta.ru
foto: gazeta.ru

Šā gada trešajā ceturksnī personālo datoru piegāžu apjoms bijis zemākais pēdējo piecu gadu laikā, liecina tirgus pētījumu kompānijas Gartner aplēses.

Minētajā periodā personālo datoru ražotāji piegādājuši 80,3 miljonus vienību, kas bijis par 8,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada, vēsta BBC. Personālo datoru pārdošanas apjomi samazinājušies jau sešus ceturkšņus pēc kārtas, liecinot par šīs jomas piekāpšanos planšetdatoru un viedtālruņu priekšā.

Kompānija Gartner norāda, ka planšetdatoru cenu samazināšanās turpinās ietekmēt personālo datoru tirgu, īpaši jaunajos tirgos. «Patērētāju pāreja no personālajiem datoriem uz planšetdatoriem turpinājusi samazināt tradicionālo tirgu gan jau esošajos, gan jaunajos tirgos,» sacījis Gartner analītiķis Mikako Kitagava. Jaunattīstības valstīs ir plaši pieejami lēti Android planšetdatori, kas pievelk patērētājus, kas izlēmuši par sava pirmā datora iegādi.

Krituma turpināšanos personālo datoru tirgū apliecina arī pētījumu kompānijas IDC aplēses. Saskaņā ar tām – gada trešajā ceturksnī personālo datoru piegāžu apjoms samazinājies par 7,6%. Minētajā periodā, saskaņā ar IDC aplēsēm, piegādāti 81,6 miljoni personālo datoru. Abas kompānijas izmanto atšķirīgas metodes, lai pētītu personālo datoru tirgu.

«Pircēji turpina izvērtēt savus pirkumus – tam par iemeslu ir ekonomiskais stāvoklis un pieejamās alternatīvas,» skaidrojis IDC eksperts Lorēns Loverds. Iepriekš gan IDC pavēstīja, ka situācija personālo datoru jomā gada beigās varētu uzlaboties.

«Trešais ceturksnis bijis ļoti tuvs mūsu prognozēm, kas gan diemžēl neataino uzlabojumus tradicionālo datoru jomā un nesniedz ieskatu īstermiņa izaugsmes iespējās,» atzina L. Loverds.


Написать комментарий