A.Broks: Šķiet, koalīcija ir veiksmīga

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Turpinot publikāciju ciklu par jauna Daugavpils pilsētas domes sasaukuma sasniegtajiem rezultātiem, portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie deputāta Aivara Broka („Latgales partija”).

„Personīgi es biju skeptiski noskaņots sakarā ar to, ka Domē nav pozīcijas un opozīcijas, bet galu galā, pēc manām domām, koalīcija ir veiksmīga, jo deputātiem ir līdzīgs Daugavpils nākotnes redzējums un domstarpību nebija, tiesa, bija cilvēki, kuri vēlējās samazināt apkures tarifu par 50% un tie, kuri runāja par 12%. Uzskatu, ka tika pareizi ievēlēti domes priekšsēdētāja vietnieki, komiteju un komisiju locekļi”, paziņoja Aivars Broks.

Atbildot uz jautājumu, kādi priekšvēlēšanu programmā minētie punkti jau ir izpildīti, A.Broks atzīmēja, ka neesot solījis vēlētājiem pārāk daudz: „Runājot par paveikto, par saimniecisko jomu jums labāk pastāstīs deputāti, kuri darbojas šajā jomā. Mana darbības joma nav saistīta ar politiku, jāatzīmē, ka neesmu solījis daudz, sākumā izvērtējām, kāda ir Daugavpils kultūras nozīme, kāds ir pilsētas vizuālais tēls – kādā stāvoklī ir pilsētas ielas, ceļi, parki.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē izteicu domu, ka komiteja galvenokārt pievēršas izglītības, nevis kultūras jautājumiem, tādēļ iestājos par grupas izveidošanu, kura nodarbotos tikai ar kultūras jautājumiem, un mans ierosinājums tika atbalstīts.

Pastāv divas savstarpēji saistītas nianses – pirmā ir saistīta ar to, ka Daugavpils sevi slikti reklamē, tādēļ priecē fakts, ka J.Lāčplēša kungs iedalīja pietiekami lielu finansējumu Sabiedrisko attiecību nodaļai. Otrā nianse ir saistīta ar kultūras pasākumiem, no vienas puses, vietējā līmenī tiek rīkoti tādi pasākumi kā festivāls „Sudraba zvani”, akordeonistu koncerti, džezam veltītie pasākumi utt., bet nepieciešams rīkot arī daudz vērienīgākus, starptautiskos pasākumus. Manuprāt, festivāls „ReStArt” varētu kļūt par šāda pasākuma bāzi, to var saistīt ar cietoksni un Marka Rotko mākslas centru. Aizvadītajā nedēļā Rīgā notika pirmā sapulce, kuras mērķis ir izveidot Latvijas festivālu asociāciju un kurā es piedalījos kā „ReStArt” pārstāvis, mums tas ir ļoti svarīgi, jo Daugavpilij ir nozīme, mēs saņemam informāciju, iespēju aicināt dažādus izpildītājus uzstāties festivāla ietvaros”.


Написать комментарий