iPhone 5c zemi pārdošanas rādītāji – Apple uz pusi samazinās to ražošanu

foto: bgr.com
foto: bgr.com

ASV tehnoloģiju kompānija Apple samazinās jaunākā viedtālruņa iPhone 5c ražošanas apjomus no 300 tūkstošiem vienību dienā uz 150 tūkstošiem, atsaucoties uz anonīmiem avotiem nozarē, vēsta Ķīniešu mediji.

Lai gan iemeslus šādai rīcībai Apple atteikusies nosaukt, ražošanas apjomu samazināšana tiek saistīta ar zemāku pieprasījumu pēc iPhone 5c, salīdzinot ar otru viedtālruni – iPhone 5s. Saskaņā ar mobilo ierīču tirgus pētījuma kompānijas Localytics aplēsēm, pirmajās 48 stundās pēc jaunāko Apple viedtālruņu nonākšanas tirdzniecībā ASV, iPhone 5s ticis nopirkts 3,4 reizes vairāk nekā iPhone 5c.

Analītiķi prognozē, ka gada trešajā ceturksnī Apple piegādās 10,4 miljonus iPhone 5c modeļu. Kopumā gan Apple iPhone 5c un 5s pārdošanas apjomi tiek raksturoti kā spēcīgi. iPhone 5c ar samazinātu cenu tika paredzēts, lai efektīvāk uzrunātu pircējus jaunizaugsmes valstīs. Tomēr, piemēram, Ķīnā viedtālruņa tirdzniecības rādītāji likuši vilties, norāda vietējais medijs C Technology.

Abi viedtālruņi saņēmuši kritiku saistībā ar dažādām programmatūras problēmām. iPhone 5s aprīkots ar pirkstu nospiedumu tehnoloģiju, kuru Apple iepriekš raksturoja kā spēcīgu drošības aspektu. Tomēr dažas dienas pēc viedtālruņa nonākšanas tirdzniecībā, grupai Vācijas hakeru izdevās uzlauzt šo aizsardzības tehnoloģiju.

Db.lv jau vēstīja, ka jaunie Apple viedtālruņi iPhone 5s un iPhone 5c Latvijā būs oficiāli pieejami sākot no 25. oktobra. Šajā datumā Apple jaunos iPhone sāks tirgot vairāk nekā 25 valstīs, starp kurām ir arī Latvijā. Viedtālruņus Latvijā tirgos LMT.

Pirmajās trijās tirdzniecības dienās Apple izdevās pārdot deviņus miljonus jauno modeļu iPhone. Saskaņā ar kompānijas vēstīto iPhone 5S un 5C pārdošanas apjomi pārspējuši iepriekšējo jauno tālruņu sniegumu, tos laižot tirgū.

Apple iPhone 5C aprīkots ar iOS 7 operētājsistēmu, retina četru collu platekrāna multi – touch displeju ar 1136x640 izšķirtspēju, A6 procesoru, 8MP kameru un 16Gb iebūvēto atmiņu. Savukārt iPhone 5s aprīkots ar iOS 7, retina 4 platekrāna multi-touch ekrānu ar 1136x640 izšķirtspēju, A6 procesoru ar 64-bitu arhitektūru, 8MP kameru un 16GB/64GB iebūvēto atmiņu.

Tikmēr kādreizējais Apple vadītājs Džons Skallejs (John Sculley) nācis klajā ar paziņojumu, ka kompānijai vajadzētu nozarē veikt lielus pārņemšanas darījumus, lai tādējādi tērētu savus iespaidīgos naudas uzkrājumus. Kompānijai izdotos radikāli mainīt visu e-komercijas ainavu, ja tā nopirktu, piemēram, eBay tiešsaistes izsoļu vietni. Dž. Skallejs arī norādījis, ka tādējādi kompānija varētu īstenot savu lomu, kā dižu produktu radītājai un tirgus toņa noteicējai.


Написать комментарий