Amazon «met kauliņus» kopā ar HTC

foto: businessweek.com
foto: businessweek.com

Kompānija Amazon uzsākusi sadarbību ar viedtālruņu ražotāju HTC, lai izstrādātu ierīces, kas ļaus tai konkurēt ar tādiem gigantiem kā Apple un Google, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Financial Times.

Abas kompānijas strādā pie divu ierīču izgatavošanas, un viena no tām jau sasniegusi augstu gatavības līmeni. Tomēr nav zināms, kad HTC un Amazon kopīgi izstrādātais viedtālrunis varētu parādīties tirdzniecībā. Avoti medijam pastāstījuši, ka visai iespējams, ka Amazon pārdomās un atteiksies no nākšanas klajā ar ierīci. Abas kompānijas izskanējušo informāciju atteikušās komentēt, norādot, ka vienmēr izskata dažādas jaunas iespējas.

Radot viedtālruni, Amazon ietu Google pēdās, kas sadarbojas ar tādām tehnoloģiju kompānijām kā Asus un LG, lai izstrādātu Nexus sērijas ierīces. Viedtālruņu tirdzniecība Amazon ļautu palielināt klientu lojalitāti, jo aizvien vairāk cilvēku iepērkas tiešsaistē ar viedtālruņu un planšetdatoru palīdzību. Mobilo ierīču tirgus lielākie spēlētāji, kā, piemēram, Apple un Google, izstrādājuši savus tiešsaistes veikalus, kuros pārdot elektroniskās grāmatas un mūziku, tādā veidā konkurējot ar tradicionāliem nozares spēlētājiem – Amazon.

Līdz šim Amazon ierīces – gan e-grāmatu lasītājus, gan planšetdatorus - izstrādāja kompānijas struktūrvienība Lab 126, tādējādi ar HTC noslēgtā sadarbība ir pirmais darījums, kura ietvaros Amazon ierīces izstrādā ar kādas citas kompānijas atbalstu.

Pēdējā laikā HTC piedzīvojis jūtamu lejupslīdi, zaudējot ievērojamu tirgus daļu un piekāpjoties nozares milžu priekšā. Gada trešo ceturksni HTC noslēdza ar zaudējumiem, kas bijuši pirmie kompānijas vēsturē. Minēto laika posmu Taivānas mobilo telefonu ražotājs noslēdza ar 2,97 miljardu Taivānas dolāru (100 miljonu ASV dolāru) lieliem zaudējumiem. Savukārt pēdējo 12 mēnešu laikā kompānijas akciju cena samazinājusies par vairāk nekā 50%, kas saistīts ar bažām par kompānijas nākotni.

Tikmēr Amazon pēdējos gados augusi un veikusi ekspansiju dažādās nozarēs. Augustā Amazon vadītājs Džefs Bezos iegādājās ietekmīgo ASV laikrakstu Washiongton Post. Dž. Bezosam pirkums izmaksājis 250 miljonus ASV dolāru. Tiek gan uzsvērts, ka tas ir viņa privātais darījumus, un Amazon tajā nav iesaistīta.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий