Strīķe KNAB priekšniekam nav atskaitījusies par paveikto

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ierosinājis jau otru disciplinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi, jo viņa priekšniekam nav atskaitījusies par paveikto, piektdien Latvijas televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja Streļčenoks.

Strīķe ilgstoši neesot pildījusi 2012.gadā izdotu rīkojumu, kas nosaka KNAB darbinieku atskaitīšanās formu par noteiktām darbībām. Tādejādi Streļčenokam, kā iestādes vadītājam, ir priekšstats kādā virzienā birojam jāattīstās.

Rīkojums esot jāpilda visiem darbiniekiem un Strīķe nav izņēmums. Tā kā viņa rīkojumu tomēr nav pildījusi, KNAB vadītājam nav pilnīgi priekšstata ko Strīķe darījusi noteiktos darba posmos un pēc vairākkārtējām pārrunām un aizrādījumu izteikšanas Streļčenokam nekas cits neesot atlicis, kā ierosināt disciplinārlietu. 

KNAB vadītājs arī uzsvēra, ka neiejauksies ne vienas, ne otras disciplinārlietas izskatīšanas komisijas darbībā.

Ceturtdien, 17.oktobrī, Streļčenoks ierosināja jau otru disciplinārlietu pret Strīķi. Strīķe uzskata, ka Streļčenoks izmanto identisku taktiku kā bijušās KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas Ilzes Dravenieces gadījumā. Savukārt Strīķes pirmās disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš pagarināts līdz 26.oktobrim.


Написать комментарий