Adidas laiž klajā viedpulksteni, kas mērīs pulsu

foto: Adidas
foto: Adidas

Vācijas kompānija Adidas neatpaliek no pasaules tehnoloģiju milžiem Samsung un Sony, un laidusi klajā viedpulksteni Micoach, kurš mērīs arī tā nēsātāja pulsu treniņu laikā, vēsta BBC.

Tāpat Adidas viedpulkstenī ir GPS sistēma, kas palīdzēs precīzāk noteikt skriešanas sporta piekritēju atrašanās vietu. Viedpulkstenī nebūs iespējams izmantot citu kompāniju lietojumprogrammas.

Ziņas par Adidas sperto soli tehnoloģiju lauciņā nāk neilgi pēc Nike uzlabotā pulsa mērītāja prezentēšanas.

Konkurējošās kompānijas, kuru pamatnodarbošanās ir sporta apģērbu un apavu piegāde, abas sper soļus tehnoloģiju virzienā, tomēr uzņēmumu pieeja ir atšķirīga. Adidas savu viedpulksteni Micoack Smart Run pārdos par teju dubultlielu cenu nekā Nike Fuelband SE. Fuelband SE pašlaik iespējams veikt iepriekšpasūtījumus par 149 ASV dolāriem, savukārt Adidas Micoach tiek pārdots par 399 ASV dolāriem. Tajā pašā laikā Adidas sportisko aktivitāšu mērītājs piedāvā arī iespēju atskaņot MP3 audio failus, kā arī ar Bluetooth palīdzību izmantot bezvadu austiņas. Tāpat Adidas piedāvā savu lietojumprogrammu izmantot arī Android, Windows Phone un iOS ierīcēs. Nike lietojumprogramma izmantojama tikai iPhone.

Adidas sola, ka ierīces baterijas darbības ilgums būs 14 dienas, ja to izmatos taupīgi, proti, izslēgs atrašanās vietas noteikšanas sistēmu, kad tā nav nepieciešama. 

Adidas jaunās ierīces 3,7 centimetru ekrāns ir nedaudz mazāks par Samsung un Sony piedāvāto viedtelefonu ekrāniem.

Db.lv jau informēja, ka Samsung viedtpulksteni Galaxy Gear prezentēja septembra sākumā. Viedpulkstenis Galaxy Gear radīts kā Note 3 papildinājums, un darbosies kopā tieši ar šo viedierīci. Galaxy Gear ir 1,6 collu Super Amoled ekrāns ar 320 X 320 pikseļu izšķirtspēju, 800 megahercu (MHz) Exyos procesors, Bluetooth 4.0, kā arī 1,9 megapikseļu fotokamera. Ierīce darboies, izmantojot Android Jelly Bean operētājsistēmu. Baterijas darbības ilgums ir aptuveni viena diena.



Написать комментарий