KNAB atbrīvo no administratīvās atbildības Valsts probācijas dienesta amatpersonu

foto: nozare.info
foto: nozare.info

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis no administratīvās atbildības atbrīvot Valsts probācijas dienesta amatpersonu Ilonu Proņinu, kura neatļauti savienojusi amatus, secinot, ka viņas pārkāpums nav radījis interešu konfliktu, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

KNAB 26.augustā, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Proņinu, konstatēja, ka viņa nav ievērojusi likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos amatu savienošanas ierobežojumus, jo bez Valsts probācijas dienesta vadītāja rakstveida atļaujas no 2013.gada 26.jūlija līdz 2013.gada 15.augustam savienojusi valsts amatpersonas amatu ar valdes locekles amatu SIA "Jasko".

Turklāt Proņina nav ievērojusi arī minētajā likumā noteikto amatu savienošanas ierobežojumu izpildes kārtību. Par minēto pārkāpumu ir paredzēta atbildība Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

KNAB konstatēja, ka Proņinas valsts amatpersonas amata savienošana ar minēto amatu nav radījusi interešu konfliktu, jo viņa ne koleģiāli, ne vienpersoniski nav sagatavojusi vai izdevusi administratīvos aktus, nav veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas, kā arī nav bijušas citas ar amata pienākumu pildīšanu saistītas darbības attiecībā uz SIA "Jasko". Proņinai kā valsts amatpersonai amatu savienošana bija pieļaujama, ja būtu saņemta dienesta vadītāja rakstveida atļauja, secina KNAB.

Proņina līdz lēmuma pieņemšanas brīdim nav saukta pie administratīvās atbildības. Tāpēc KNAB pieņēma lēmumu izbeigt lietvedību Proņinas administratīvā pārkāpuma lietā un atbrīvot viņu no administratīvās atbildības, atzīstot minēto administratīvo pārkāpumu par maznozīmīgu un izsakot amatpersonai mutvārdu aizrādījumu.

Lēmuma stājies spēkā 21.septembrī.


Написать комментарий