J.Careva darba grupas eksperts M.Jurēvičs ir izslēgts no LBS par organizācijas autoritātes graušanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Izrādās, ka Jevgeņija Careva darba grupas, kura pēta SIA „Daugavpils ūdens” un jau ir atskaitījusies par paveikto, solot, ka pilsēta ietaupīs pusmiljonu latu, piesaistītais eksperts Māris Jurēvičs 2012.gada martā tika izslēgts no Latvijas Būvinženieru savienības (LBS).

Saskaņā ar LBS mājas lapā publicēto informāciju, Māris Jurēvičs tika izslēgts no LBS, pamatojoties uz LBS Ētikas komisijas lēmumu par viņa darbības neatbilstību LBS statūtiem, kas izpaužas kā LBS autoritātes graušana un pretdarbība minētās organizācijas kongresa lēmumiem, šim nolūkam izmantojot konferences, oficiālās diskusijas, sanāksmes Saeimas Tautsaimniecības komisijā, Ministru kabinetā, Ekonomikas ministrijā, kā arī sniedzot faktiem neatbilstošu informāciju presē.

Tāpat LBS mājas lapā publicētā informācija liecina, ka M.Jurēvičs iesniedza apelāciju un apstrīdēja LBS Ētikas komisijas lēmumu, taču kongresa delegāti atstāja spēkā lēmumu par viņa izslēgšanu.

Citā oficiālajā preses relīzē LBS ziņo, ka šā gada pavasarī jaunā Būvniecības likuma projekta apspriešanas laikā M.Jurēvičs ar apskaužamu centību centās noliegt atbildīgo būvspeciālistu sertifikācijas nepieciešamību, neuzņemoties atbildību par sekām, ja tā turpmāk netiktu reglamentēta.

Latvijas Būvinženieru savienība ir brīvprātīga, profesionāla sabiedriska organizācija, kas apvieno būvinženierus un darbojas Latvijas Republikā.


Написать комментарий