Apple izrāda iPad Air, operētājsistēmu Mavericks un jaunos Mac datorus

foto: AP
foto: AP

Kompānija Apple 22. oktobrī notiekošajā pasākumā Sanfrancisko nākusi klajā ar vairākiem jaunumiem, ieskaitot planšetdatoru iPad Air un jaunu iPad Mini, nākamās paaudzes MacBook Pro klēpjdatoriem, Mac Pro galda datoriem un operētājsistēmu Mavericks.

Jaunākais iPad savu nosaukumu Air nopelnījis, jo ir ievērojami plānāks par iepriekšējiem Apple planšetdatoriem. Tas, pēc Apple vadītāju teiktā prezentācijas pasākuma laikā, esot arī ātrāks un aprīkots ar kompānijas jauno A7 procesoru. iPad Air svars ir 454 grami.

iPad Air būs pieejams četrās krāsās - sudraba, baltā, pelēkā un melnā. Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. Ierīces cena sākas no 499 ASV dolāriem par 16 GB modeli. Jaunā iPad piegādes sāksies no šā gada 1. novembra. Arī jaunākais iPad Mini aprīkots ar A7 procesoru un Retina ekrānu. Šīs ierīces cena sāksies no 399 ASV dolāriem par 16 GB versiju.

Operētājsistēma Mavericks, kas paredzēta Apple pesonālajiem datoriem, bez maksas jau šobrīd pieejama kompānijas lietojumprogrammu veikalā Appstore.

Ar minēto operētājsistēmu jau aprīkots un no šī brīža jau iegādājams arī pasākumā prezentētais jaunākās paaudzes Apple MacBook Pro ar 13 collu ekrānu. Jaunais 13 collu MacBook būs pieejams par lētāku cenu, nekā sākotnēji maksāja tā priekštecis, proti, 1299 ASV dolāriem. Iepriekšējās paaudzes 13 collu Apple MacBook Pro sākotnēji maksāja 1499 ASV dolārus.

Tikmēr jaunākās paaudzes MacBook Pro ar 15 collu ekrānu, kas, kā ierasts, ir arī jaudīgāks par savu «mazāko brāli», no šodienas pieejams par cenu no 1999 ASV dolāriem.

Pasākumā Sanfrancisko prezentēti arī jaunie Apple Mac Pro galda datori, kuru cenas ir no 2999 ASV dolāriem. Tie gan būšot pieejami vēlāk šogad.

 


Написать комментарий