Visi Latvijas olimpieši tiks pie Galaxy Note 3

foto: talkandroid.com
foto: talkandroid.com

Dienvidkorejas kompānija Samsung katram sportistam, kurš piedalīsies Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos, piešķirs viedtālruni Galaxy Note 3. Tādējādi pien jaunās Samsung ierīces tiks arī visi mūsu olimpieši.

Samsung norāda, ka šādā veidā sportistiem būs iespēja notvert, izbaudīt un dalīties ar saviem Olimpisko spēļu mirkļiem «gudrākā veidā». Viedtālruņu piešķiršana ir daļa no Samsung, kas ir Olimpisko spēļu sponsors, mārketinga kampaņas. Dienvidkorejas kompānija papildus viedtālruņu dāvināšanai veidos informatīvu lietojumprogrammu ar nosaukumu WOW, kurā tiks piedāvātas ziņas par sacensību rezultātiem, Olimpisko spēļu notikumiem, statistiku utt.

Šāds Samsung solis liecina par kompānijas ievērojamo ietekmi viedtālruņu tirgū un vēlmi veikt plašus tēriņus, lai reklamētu savu zīmolu un produktus. Aizvadītajā gadā Samsung reklāmas nolūkiem iztērējusi aptuveni desmit miljardus ASV dolāru, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Ziemas Olimpiskās spēles Sočos, Krievijas dienvidos notiks nākamā gada februārī. Šīs būs 22. Ziemas Olimpiskās spēles, kā arī pirmās Olimpiskās spēles, kuras rīko Krievija pēc PSRS sabrukuma.

Ar Soču Olimpiskajām spēlēm saistīti dažādi skandāli. Vides aktīvisti kritizējuši Krievijas varasiestāžu rīcību Olimpiskajām spēlēm paredzēto infrastruktūru ceļot aizsargājamās teritorijās. No Krievijas opozīcijas puses izskanējuši apgalvojumi, ka spēlēm, kas paredzētas kā dārgākās vēsturē (aplēsts, ka to izmaksas būs 50 miljardu ASV dolāru apmērā) piešķirtā nauda tiekot izsaimniekota.

Tāpat pastāv bažas, kas saistītas ar nemierīgo situāciju Kaukāza apkārtnē, kādēļ Krievija plāno Olimpiskajās spēlēs organizēt vērienīgu novērošanas un komunikāciju uzraudzīšanas operāciju. Savukārt lesbiešu, geju, biseksuālu un transpersonu tiesības aizstāvošās organizācijas aicinājušas Olimpiādi boikotēt, tādējādi protestējot pret Krievijas likumdošanu, kas tiek uztverta kā diskriminējoša pret netradicionālās orientācijas piekritējiem.

Problēmas piedzīvojusi arī Olimpiskā lāpa, kas sākusi savu ceļojumu. Tā jau paspējusi vairākkārt nodzist un pat eksplodēt kādas 13 gadīgas meitenes rokās.

Samsung jaunāko Galaxy Note III prezentēja šā gada septembrī.


Написать комментарий