Mazumtirdzniecības apgrozījums gada laikā audzis par 2,1%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada septembrī, salīdzinot ar augustu, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums ir saglabājies nemainīgs. 

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums ir samazinājies par 1,2%, bet nepārtikas preču apgrozījums pieaudzis par 0,8%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada septembrī, salīdzinot ar augustu, ir samazinājies par 5,8%. Gadu iepriekš – 2012.gada septembrī – apgrozījums samazinājās par 6,6%, salīdzinot ar augustu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Septembrī, salīdzinājumā ar pērnā gada septembri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 2,1%. Pārtikas preču grupā palielinājums bija par 2,0%, bet nepārtikas preču grupā – par 2,1%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecībā – par 3,0%. Straujākais apgrozījuma pieaugums septembrī bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos – par 34,0%, sporta preču, spēļu un rotaļlietu mazumtirdzniecībā – par 23,7%, tekstilizstrādājumu mazumtirdzniecībā – par 15,1%, kā arī mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecībā – par 14,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinotar pagājušā gada septembri, ir pieaudzis par 1,9%.

Šī gada trešajā ceturksnī, salīdzinājumā ar pagājušā gada trešo ceturksni, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem mazumtirdzniecības apgrozījums kopumā ir pieaudzis par 2,5%. Par 2,9% ir palielinājies pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieaugusi par 2,3%.

Laikā no janvāra līdz septembrim, salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem mazumtirdzniecības apgrozījums kopumā ir pieaudzis par 3,7%. Par 3,6% palielinājās pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 3,7%.


Написать комментарий