Dzelzceļa elektrifikācijas projekts skars arī Daugavpili

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

VAS „Latvijas dzelzceļš” paziņo par Esošo publisko dzelzceļa līniju elektrifikācijas sākotnējo sabiedrisko apspriešanu.

Kā ziņo VAS „Latvijas dzelzceļš”, plānotās dzelzceļa elektrifikācijas dēļ ir uzsākts ietekmes uz vidi novērtējums. Tiek plānots elektrificēt publiskās stratēģiskas (valsts) nozīmes šādas dzelzceļa līnijas: Ventspils – Tukums II; Tukums II – Jelgava; Jelgava – Krustpils; Rīga – Jelgava; Rīga – Sloka; Sloka – Tukums II; Krustpils – Daugavpils pasažieru; Krustpils – Rēzekne II; Rīga- Skulte; Rīga – Krustpils; Rēzekne II – Daugavpils.

Šajos posmos tiek plānots rekonstruēt esošo vai izbūvēt jaunu elektrifikācijas sistēmu, kā arī uzbūvēt LDZ elektrifikācijai nepieciešamās vilces jaudas apakšstacijas. Darbības notiks tikai dzelzceļa teritorijā. Tiks novērtēti divi alternatīvi tehnoloģiskie risinājumi ar dažādu vilces jaudas nodrošināšanas spriegumu.

Ar sīkāku informāciju var iepazīties līdz 2013.gada 28.novembrim VAS Latvijas dzelzceļš interneta vietnē www.ldz.lv. Tāpat materiāli ir pieejami pašvaldībās, kuru teritorijās atrodas dzelzceļš, kurā plānoti darbi.

Tāpat pašvaldībās notiks iedzīvotāju sanāksmes, kurās tiks sniegta sīkāka informācija. Daugavpilī sanāksme notiks Daugavpils novada domes telpās (Rīgas ielā 2) 14. novembrī plkst. 13:00.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja projekta konsultants, tagad notiek tikai projekta sākotnējā stadija, kuras laikā tiek savākti ieteikumi un priekšlikumi. Pēc tam projekts tiks izstrādāts detalizētāk, un būs paredzēta vērienīgāka apspriešana. Kopumā šajā gadījumā runa ir par darbiem, kuri ļaus rekonstruēt līniju, un dīzeļvilcienu sastāvu vietā izmantot elektriskās vilces sastāvus. Tas, kā zināms, ir labāk videi, turklāt tiek paredzēts, ka nākotnē, iespējams, elektrovilcienus būs izdevīgāk izmantot nekā dīzeļvilcienus.

Veikt darbus un iegādāties atbilstošu tehniku tiek plānots liela Eiropas investīciju projekta ietvaros. 2014. gadā plānots sagatavot visus nepieciešamos dokumentus, bet līdz 2017. gadam veikt elektrifikācijas darbus, lai varētu pakāpeniski pāriet uz elektrovilcieniem. Kā tas ietekmēs pasažieru pārvadājumus un to cenas, būs atkarīgs no uzņēmuma „Pasažieru vilciens” politikas.

Rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību var sūtīt Vides pārraudzības valsts birojam (Rūpniecības iela 23, LV-1045 Rīga, tālr.67321173, vpvb@vpvb.gov.lv) līdz 2013.gada 28.novembrim.


Написать комментарий