Liepājas Metalurga strādniekiem būs atvieglota pārkvalifikācija, pašvaldība palīdzēs «pārdzīvot ziemu», sola Viņķele

foto: liepajniekiem.lv
foto: liepajniekiem.lv

Tiem ”Liepājas Metalurga” darbiniekiem, kas zaudēs darbu uzņēmuma maksātnespējas dēļ, tiks piedāvāta īpaši atvieglotas pārkvalifikācijas nodarbības, kā arī būs pieejams atbalsts mobilitātes programmas ietvaros, otrdien LTV raidījumā ”1:1” solīja labklājības ministre Ilze Viņķele(Vienotība).

Savukārt Liepājas pašvaldība esot sagatavojusi programmu, kas ļaušot darbu un ienākumus zaudējušajiem metalurgiem "pārdzīvot ziemu", proti, viņiem būšot pieejama sociālā palīdzība, lai segtu apkures rēķinus.

Vienlaikus Viņķele uzsver, ka tikai puse no 2000 "Liepājas Metalurga" strādājošajiem ir nodarbināti tieši metalurģijas nozarē. Uzņēmumā strādā arī daudzi cilvēki, kuriem īpaša pārkvalifikācija nemaz nebūs nepieciešama, piemēram, vairāk nekā simts apsargi, viņa teica.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Liepājas Metalurga" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers pirmdien, 4. novembrī iesniedza Liepājas tiesā uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu, jo savstarpēji konfliktējošie "Liepājas Metalurga" akcionāri 30. oktobrī tā arī nespēja vienoties par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu, ko paredzēja TAP pasākumu plāns. Turklāt uzņēmumā netika ieguldīti arī nepieciešamie apgrozāmie līdzekļi - 25 miljoni latu.


Написать комментарий