Daļai Krievijas pilsoņu būs pienākums ielaist dzīvokļus skaitītāju pārbaudītājus

foto: RussianLook/rbc.ru
foto: RussianLook/rbc.ru

Pilsoņiem, kuri nav privatizējuši mājokļus, uzliks pienākumu ielaist dzīvoklī aukstā un karstā ūdens skaitītāju pārbaudītājus.

Šāda norma ir fiksēta jauno Dzīvojamo telpu izmantošanas noteikumu projektā, kuru ir izstrādājusi Reģionu ministrija. To paredz pieņemt ar nesen ieceltā DzKS ministra Mihaila Meņa rīkojumu. Šī norma neattieksies uz specializētajiem mājokļiem un nekustamā īpašuma īpašniekiem. Raksta laikraksts „Izvestija”.

Kā precizē izdevums, patlaban ne visi pilsoņi labprāt ielaiž mājās pārbaudošās institūcijas. Tiesa, problēmu te sastāda ne tikai pārtēriņš. Saskaņā ar 261. federālo likumu „Par elektroapgādi un energoefektivitātes paaugstināšanu …” iedzīvotāju pienākums bija uzstādīt gāzes un ūdens skaitītājus līdz 2012. gada 1. jūlijam. Tomēr pat līdz šim brīdim skaitītāju nav vairāk nekā pusē dzīvokļu. Līdz tam skaitītāju problēma neatradās varas iestāžu redzeslokā – valsts aktīvi nodarbojās ar „gumijas” dzīvokļu problēmu, – ziņo realty.rbc.ru.

Cilvēkiem, kuri reģistrē savā dzīvojamajā platībā iebraucējus, kuri nedzīvo dzīvokļos, tika izsludināts īsts karš. Šajā situācijā skaitītāji kļuva par ērtu iemeslu apmeklēt dzīvokli, lai salīdzinātu reģistrēto un reāli dzīvojošo skaitu.

Bet, ja privatizēto dzīvokļu apmeklēšana ir pietiekami problemātiska, jo Konstitūcija aizsargā īpašnieka tiesības, tad jautājumu mēģina atrisināt vismaz ar tiem, kuri īrē dzīvokļus. Tiesa, laikraksts „Izvestija” rakstā tiek precizēts, ka iedzīvotāju atbildība durvju atvēršanas atteikšanās gadījumā nekā nav reglamentēta.

Turklāt atzīmēsim, ka speciālo mājokļu (pie šīs kategorijas pieder pagaidu mājokļi, deputātu un valsts ierēdņu dzīvokļi) iedzīvotājiem nebūs pienākuma atvērt durvis skaitītāju pārbaudītājiem. Šajos gadījumos mājokļu īpašnieki ir resori. Tiek uzskatīts, ka resoram jākontrolē komunālie pakalpojumi un jāseko izmaksu samazinājumam.


Написать комментарий