Sprūdžs: Rīgas satiksmes biļešu diferencēšana ir juridisks brāķis

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nav nekā nosodāma, ka pašvaldības konkurē savā starpā, ja vien tas nediskriminē citu pašvaldību iedzīvotājus, LNT raidījumā 900 sekundes pauda Vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. 

Savukārt, komentējot galvaspilsētas vadības centienus ieviest biļešu diferencēšanu sabiedriskajā transportā, viņš norādīja, ka tas tomēr ir «juridisks brāķis».

Db.lv jau rakstīja, ka pašvaldības nevarēs noteikt lētākas sabiedriskā transporta biļetes, kā vienīgo kritēriju minot tikai iedzīvotāju dzīvesvietu. To paredz Saeimā ceturtdien, 7. novembrī, otrajā lasījumā pieņemtie grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā. Grozījumi vēl ir jāpieņem Saeimas trešajā lasījumā.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs īsi pēc Saeimas lēmuma pauda, ka tomēr atradīs citu veidu, kā ieviest biļešu cenu diferencēšanu.

Arī iepriekš galvaspilsētas vadītājs norādīja, ka Rīgas dome atradīšot juridiskus ceļus, kā ieviest dažādu maksu sabiedriskajā transportā. «Ņemot vērā esošo tiesisko rāmi, ministrija [Vides un reģionālās attīstības ministrija, VARAM – red.] nevar aizliegt Rīgas domei saviem pasažieriem sniegt atlaides sabiedriskajā transportā,» galvaspilsētas vadītājs pauda vēl oktobra beigās.

Tikmēr E. Sprūdžs 8. novembra rītā norādīja, ka būtu jāizstrādā Rīgas kā galvaspilsētas likums. Tāpat ministrs pauda: «Nav pareizi teikt, ka Rīga kā galvaspilsēta tikai zaudē.» Pēc E. Sprūdža domām, esot galvaspilsētas statusā, Rīga arī daudz ko iegūst. 
«Nepieciešams likums, jo Rīga ir tik liela, ka grūti uz to attiecināt visus regulējumus, kas ir citām pašvaldībām,» norādīja minsitrs.


Написать комментарий