Glubokojes rajona izglītības iestāžu vadītāji apmeklēja Līvānu novadu

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Starp Glubokojes rajona izglītības, sporta un tūrisma nodaļu, Glubokojes rajona Baltkrievijas izglītības un zinātnes arodbiedrības organizāciju un Līvānu novada domi noslēgtā līguma ietvaros veidojas veiksmīga sadarbība starp Glubokojes rajonu un Līvānu novadu.

Augustā notika jauniešu grupu pieredzes apmaiņa, oktobrī iepazīties ar Baltkrievijas izglītības sistēmu devās Līvānu novada izglītības iestāžu vadītāji, bet pagājušajā nedēļā 5.un 6.novembrī baltkrievu kolēģi apmeklēja Līvānu novadu.

Glubokojes rajona izglītības iestāžu vadītājiem viesmīlīgajā Līvānu novada Kultūras centrā, tiekoties ar Līvānu novada domes vadību, tika sniegts ieskats novada vēsturē un attīstības perspektīvās.

Kopējā semināra-pieredzes apmaiņas pamattēma bija „Inovatīvā darbība izglītības sistēmā”, ziņo Līvānu novada portāls. Pirmajā dienā ciemiņi Līvānu novada Vakara (maiņu) vidusskolā iepazinās ar izglītības ieguves iespējām, skolas materiālo nodrošinājumu programmu realizēšanai, mājīgajām telpām.

Līvānu 2.vidusskolā bija iespēja uzzināt, kā tiek realizēta mazākumtautību izglītības programma. Sveicienu ciemiņiem bija sagatavojuši skolēni, bet pedagogi iepazīstināja ar veiksmīgu interaktīvo mācību materiālu izmantošanu darbā. Bija iespēja ielūkoties arī skolas muzejā.

Par vidi, mācību apstākļiem, kuri palīdz attīstīties skolēna personībai, stāstīja un rādīja Līvānu 1.vidusskolas pedagogi. Ciemiņi varēja iepazīties ar materiālo bāzi sporta nodarbībām, mājturības un tehnoloģiju kabinetiem, dabaszinātņu kabinetu aprīkojumu, Comenius programmas aktivitātēm. Atraktīvi un sirsnīgi visus dalībniekus dziedāšanā un dejošanā iesaistīja fokloras kopa „Ceiruleits”.

Dienas noslēgumā Glubokojes rajona izglītības iestāžu vadītāji Jersikas pamatskolā varēja gūt priekšstatu par skolas kā kopienas centra lomu, darba metodēm zaļās domāšanas veicināšanā, pārdomātu iedzīvotāju iesaistīšanu projektu aktivitātēs.

Otrā diena sākās ar Līvānu novada PII „Rūķīši” labiekārtotās un krāsainās teritorijas apskati. Ar patiesu sajūsmu ciemiņi izstaigāja jaunizveidotos spēļu, sporta laukumus, kā arī iepazinās ar mājīgajām telpām ēkā „Pastariņi”, gūstot atziņu, ka tas viss kopumā bērniem sekmē jaunu zināšanu apguvi .

Tālāk ceļš veda uz Jaunsilavas pamatskolu - interesanta iepazīstināšana ar skolas dzīvi, iespējām, ko sniedz regulāra iesaistīšanās dažādu projektu norisēs, skolēnu un pedagogu radošums it visā.

Rožupes pamatskolā ar muzikālu sveicienu ciemiņus sagaidīja skolas folkloras kopas dalībnieki. Pēc tam sekoja iepazīšanās ar skolu, stāstījums par skolvadības sistēmu e-klase, izglītības programmu „Iespējamā misija”.

Glubokojes rajona delegācija iepazinās ne tikai ar novada izglītības iestāžu darbu, bet arī apmeklēja Līvānu novada Centrālo bibliotēku, Jersikas Kristus Apskaidrošanās pareizticīgo baznīcu, Latgales mākslas un amatniecības centru, un ar patiesu ieinteresētību ieklausījās  stāstītajā, novērtējot ieguldīto darbu.


Написать комментарий