VARAM norādīja uz nepieciešamību precizēt Daugavpils novada pašvaldības noteikumus par atvieglojumiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iepriekš portāls Gorod.lv jau ziņoja par to, ka šī gada 17. oktobrī Daugavpils novada domes deputāti apstiprināja noteikumus, saskaņā ar kuriem noteiktām nekustamā īpašuma nodokļu maksātāju grupām novada pašvaldība no 2014. gada 1. janvāra piešķirtu noteiktus atvieglojumus.

Tomēr Daugavpils novada domes 14. novembra sēdes gaitā šos noteikumus nācās precizēt, jo no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tika saņemts atzinums.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes Ienākumu nodaļas vadītājs Jānis Vanag, ministrija izteica iebildumus par trim noteikumu punktiem. Viens no galvenajiem no tiem ir Daugavpils novada domes noteikums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu 70% apmērā daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē atrodas 3 vai vairāk nepilngadīgi bērni, jo Latvijas likumdošanā jau ir atrunāti šādi atvieglojumi 50% apmērā (Nekustamā īpašuma nodokļa likuma 5. pants). Tādēļ tika nolemts šo punktu no minētajiem Daugavpils novada domes noteikumiem dzēst.

Daugavpils novada domes deputāti pieņēma lēmumu piekrists VARAM iebildumiem un vienbalsīgi atbalstīja precizējumus, kurus veica Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes Ienākumu nodaļa.

Atliek tikai piebilst, ka precizētais noteikumu variants stāsies spēkā no 2014. gada 1. janvāra.


Написать комментарий