Korporācija AOL nolēma slēgt Winamp projektu

foto: imagowind.net
foto: imagowind.net

Pēc izdevuma The Next Web ziņām ar atsauci uz AOL atskaņotāja lapu 2013. gada 20. decembrī tiks slēgts Winamp mūzikas projekts. 

Kādēļ AOL korporācija pieņēma šādu lēmumu un kādas būs tā sekas noskaidroja interneta žurnāla „Biržas līderis” „Hi–tech” sadaļas eksperti.

2004. gada baumas apstiprinājās

2004. gadā kompāniju AOL atstāja atskaņotāja Nullsoft izstrādātāji. Ir zināms, ka viņiem radās domstarpības, par kurām detalizēti netiek ziņots. Bet no tā laika internetā klīda runas par projekta Winamp slēgšanu. Vakar kļuva zināms par projekta slēgšanu. 20. decembrī portāls winamp.ru un ar atskaņotāju saistītie online servisi, no kuriem var ielādēt mūzikas failus, pārtrauks savu darbu. Arī variants ierīcēm uz Android bāzes neatjaunosies.

Oficiālajā winamp.com portālā publicēts šāds paziņojums:

„Portāls winamp.com un ar to saistītie vebservisi nebūs pieejami pēc 2013. gada 20. decembra. Turklāt atskaņotāji Winamp Media vairs nebūs pieejami lejupielādei. Lūdzam lejupielādēt pēdējo versiju līdz šim datumam. Skat. release notes ar informāciju par uzlabojumiem šajā pēdējā versijā. Paldies, par Winamp atbalstu vairāk nekā 15 gadu garumā”.

Kas tas ir? Apstiprinājās baumas? Vai tas ir sava veida korporācijas PR gājiens? Nekādu projekta slēgšanas iemeslu paskaidrojumu nav, nav arī nekādu komentāru. Internetā lietotāji izvirza versijas un atceras savas sadarbības ar Winamp sižetus, – ziņo profi-forex.org.

Atskaņotājs Winamp aiziet vēsturē. Atcerēsimies, kā viss sākās.

1997. gada 21. aprīlī interneta tīklā parādījās pirmā Winamp atskaņotāja versija. Tā izveidotāji bija studenti Džastins Frenkels un Dmitrijs Boldirevs. Uz failu apmaiņas failu izplatīšanas rēķina, kuros tika izvietoti MP3 faili, projekts piesaistīja milzīgu lietotāju auditoriju. Trīs gadus pielikums bija viena no populārākajām Windows programmām. Vēlāk Frenkels nodibināja kompāniju Nullsoft, kura nodarbojās ar atskaņotāja izstrādi.

1999. gadā kompāniju Nullsoft pērk korporācija AOL, samaksājot 80 milj. dolāru.

2004. gadā kompānija Nullsoft pamet korporāciju AOL, un izplatās baumas par Winamp slēgšanu.

2010. gadā kompānija AOL izlaiž Winamp Android versijā. Diemžēl tas tā arī nekļuva pieprasīts mobilajā platformā.

2011. gadā Parādās pielikums Winamp Sync OS X.

2013. gada 19. novembrī iznāk jaunā un pēdējā Winamp versija 5.66. Tieši to arī iesaka lejupielādēt no oficiālā Winamp portāla.

Tā apzīmēta šādi: „№1 Winamp 5.66 (Latest)”.   


Написать комментарий