Saskaņā ar tiesas lēmumu Samsung izmaksās Apple 290 milj. dolāru

foto: sostav.ru
foto: sostav.ru

Kalifornijas štata federālā tiesa atkal atzina par pamatotām ASV IT korporācijas Apple apgalvojumus par to, ka kompānija Samsung pārkāpj tās patentus. 

Tagad Dienvidkorejas korporācijai nāksies izmaksāt konkurentam 290 milj. dolāru soda kompensāciju veidā.

Apple apsūdzēja Samsung par nelikumīgu patentēto tehnoloģiju un funkciju kopēšanu 26 Samsung ražotajās ierīcēs. Amerikas tiesa atzina apsūdzības par pamatotām 13 ierīcēs. Samsung preses sekretārs paziņoja Reitera aģentūrai, ka kompānija ir vīlusies par spriedumu. Savukārt Apple preses dienesta pārstāvis atzīmēja, ka šis strīds nebija naudas dēļ, bet kompānijas tehnoloģiju aizsardzības dēļ. Kā atzīmē eksperti, šī tiesas sēde nav pēdējā „divu gigantu lietā”. Nākamā noklausīšanās notiks 2014. gada martā, – ziņo rbcdaily.ru.

Augustā ASV Starptautiskās tirdzniecības komisija uzlika aizliegumu importēt un pārdot Amerikas teritorijā Samsung produkcijas virkni. Dienvidkorejas kompānija pārkāpa divus patentus, kuri reģistrēti uz Apple, kura ir iztiesāšanas iniciatore.

Jūnijā Dienvidkorejas kompānija Samsung apsūdzēja Apple par patenta pārkāpumu. Runa bija par 3G tehnoloģiju un iespēju vienlaikus korekti nodot datus uz vairākiem interneta servisiem. Komisijas lēmums attiecās tikai uz 3 ierīcēm, kuras bija paredzētas darbam ar sakaru operatoru AT&T. ASV Starptautiskās tirdzniecības komisija nolēma aizliegt iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 3G un iPad 2 3G pārdošanu. Tomēr 4. augustā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija aizliedza pārdot tikai veco Apple iPhone un iPad produkciju. Pēc pārvaldes vadītāja Maikla Formana vārdiem aizliegums „ietekmēja konkurences apstākļus ASV ekonomikā un Amerikas patērētājus”.     


Написать комментарий