KNAB šefa darbs novērtēts ar C līmeni, vēsta «Panorāma»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks par sava darba saņēmis C novērtējumu, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma", atsaucoties uz viņu rīcībā esošo informācija.

Biroja vadītāja darbu vērtēja speciāli izveidota komisija. "Panorāma" atgādina, ka Streļčenoka darbības novērtēšanas komisiju vadīja Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis. Pašlaik gan vēl nav oficiāls skaidrojums par Streļčenoka darbības novērtēšanu ar C līmeni. KNAB pārstāve Inta Šaboha portālam "Delfi" otrdienas vakarā nevarēja komentēt izskanējušo informāciju.

Saskaņā ar valdības noteikumiem pēc 5 baļļu sistēmas C līmenis nozīmē atzīmi "trīs", jeb to, ka darbiniekam ir optimālas nepieciešamās kompetences, norāda raidījumā. C līmenis var ietekmēt arī atalgojumu.

Valsts pārvaldē strādājošos vērtē skalā no A, kas liecina par izcilību darbā, līdz E, kas kompetenci novērtē kā neatbilstošu konkrētam amatam.

Jau ziņots, ka oktobra beigās izveidota komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt Streļčenoka darbību un tās rezultātus.

Par komisijas priekšsēdētāju iecelts SAB direktors Maizītis, bet par locekļiem - Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības jautājumos Eva Upīte.

Šī komisija izveidota Streļčenoka darba kārtējai izvērtēšanai un nav saistāma ar piecu KNAB nodaļu vadītāju premjeram izteikto lūgumu veikt ārpuskārtas novērtēšanu. Darbības un tās rezultātu novērtēšana ir jāveic par katru amatpersonu, bet KNAB priekšnieku vērtē speciāla komisija


Написать комментарий