Negribu piedalīties andelē, apgalvo Sprūdžs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Demisionējušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs sevis pārstāvētās reformu partijas izredzes iegūt "pietiekami cienīgu rezultātu" nākamajās Saeimas vēlēšanās, taču viņš pats nolēmis "andelē" nepiedalīties.

Skaidrojot savas atkāpšanās iemeslus, Sprūdžs intervijā "Latvijas Avīzei" norādījis: " Reformu partija patlaban nav tā pati partija, ar kuru mēs sākām. Tam ir dažādi iemesli. Piemēram, es neredzu nekādu pamatu pozīcijas maiņai attiecībā uz sadarbību ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), jo neesmu šajā politiskajā spēkā jutis pārmaiņas."

" Nepārprotiet mani - tas nav emocionāls aizvainojums vai nepatika pret konkrētajiem cilvēkiem. Esmu iepazinis daudzus pašvaldības vadītājus, kas pārstāv ZZS, bet distancējas no ZZS vadības un atsevišķiem tās biedriem. Es viņus cienu un augstu vērtēju. Tas nav jautājums par konkrētiem cilvēkiem, bet gan par to, ka ZZS nav parādījusi neko tādu, kas mudinātu Reformu partiju ar to sadarboties. Ja to neņem vērā, tad to nevar nosaukt citādi kā vien par politiskā izdevīguma meklēšanu, un tas nav man pieņemami," izteicies demisionējušais ministrs, piebilstot, ka viņaprāt, ZZS ilgstoši strādājusi atsevišķu cilvēku interesēs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Sprūdžs amatu atstās no 1. decembra. Reformu partija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam izvirzījusi Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Zandu Kalniņu-Lukaševicu, kurai gan trūkst atbalsta arī pašas partijā.


Написать комментарий