KNAB vadītājs: Lielākais sūdzību skaits ir no Rīgas, otrajā vietā ir Daugavpils

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, otrdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji organizēja informatīvo semināru, kura rezultāti kopumā apmierināja iestādes vadītāju Jaroslavu Streļčenoku.

„Mūsu mērķis tika sasniegts: cilvēki pastāstīja par sasāpējušām problēmām, par to, kas viņus uztrauc Daugavpilī un reģionā, viss teiktais tiks piefiksēts. Tiks izdarīti secinājumi, kurus ņemsim vērā, plānojot turpmāko darbu: kādām pašvaldībām, amatpersonām un darbības jomām jāpievērš uzmanība”, portālam Gorod.lv paziņoja KNAB vadītājs.

J.Streļčenoks tikšanās gaitā vairākkārt minēja, ka viņu vadītā iestāde nav tiesa, Valsts kontrole vai izmeklēšanas nodaļa. Iestādes uzdevums – reaģēt uz saņemtajiem signāliem, rūpīgi pārbaudīt visus faktus un gūt priekšstatu, nodot materiālus attiecīgām instancēm.

„No Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem saņemam iesniegumus par administratīvajiem pārkāpumiem, amatpersonu pilnvaru pārsniegšanu, iespējamiem korupcijas gadījumiem, kuri jāizskata krimināllietas ietvaros”.

Stāstot par savu darbu un skaidrojot korupcijas pārkāpumu shēmas, KNAB darbinieki bija daiļrunīgi, bet, atbildot uz daugavpiliešu jautājumiem, viņi atsaucās uz izmeklēšanas konfidencialitāti un vārdi, uzvārdi un krimināllietas netika minētas.

„Neko neteikšu par konkrētu krimināllietu, kas ir saistīta ar Daugavpili. Notiek procesuālās darbības, man nav šaubu par manu kolēģu – operatīvo darbinieku un izmeklētāju – profesionalitāti. Manuprāt, lieta tiks nodota prokuratūrā, tiks uzsākta kriminālvajāšana. Kad tas notiks, nevaru pateikt, jo lēmumu pieņem izmeklētājs, kas strādā pie šīs lietas. Ceram, ka noteikti termiņi tiks ievēroti, visi nepieciešamie pierādījumi – fiksēti.

Ierosinot krimināllietu, visas procesuālās darbības saskaņojam ar uzraugošo prokuroru un Ģenerālprokuratūru, izmeklētājs un prokurors sadarbojas. Tādēļ nevar būt šaubu, ka iesāktais tiks pabeigts un lieta tiks nodota prokuratūrā. Nevēlos, lai sakarā ar šo jautājumu rastos spekulācijas”, pastāstīja J.Streļčenoks.

Pēc viņa vārdiem, KNAB saņem daudz iesniegumu, un tikai 10% no tiem ir anonīmi. Tomēr tieši šajos iesniegumos tiek norādīta precīza informācija par kādu pārkāpumu, kuram tiek pievērsta uzmanība. Gadā iestāde saņem aptuveni 2 000 iesniegumu. Šī gada pirmajā pusē tika ierosinātas 25 krimināllietas, aptuveni 60 krimināllietas ir izmeklēšanas stadijā.

Semināra apmeklētājiem bija iespēja griezties pie iestādes vadītāja, aizpildot anketu (jebkurā valodā) un izklāstot kādu problēmu. 


Написать комментарий