Daugavpils pilsētas domes deputāts lūdza KNAB palīdzību, jo saskārās ar vietējo institūciju vienaldzību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Daugavpilī rīkotajā informatīvajā seminārā pilsētnieki aktīvi uzdeva jautājumus un izteica dažāda veida pretenzijas.

Viņu vidū bija arī viens no aktīvākajiem pilsētas domes deputātiem – Vladislavs Bojarūns, kurš lūdza KNAB darbiniekus izskatīt jautājumu, kas ir saistīts ar siltummezglu pazušanu no daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām.

„Aptuveni pirms 3-4 gadiem saņēmām jūsu iestādes atbildi, kurā bija teikts, ka pārkāpumi netika konstatēti. Šī problēma ir aktuāla arī patlaban, bet mēs saņemam vienas un tās pašas atbildes.

Iedziļinoties tiesībsargājošo institūciju sistēmā, jāsaprot, ka KNAB nevienu nesoda – tas nodot lietas prokuratūrai, tiesā utt., kur arī tiek pieņemti lēmumi.

Vēlos lūgt KNAB atbalstu jautājumā par 650 siltummezgliem, kuri tika noņemti Daugavpils daudzdzīvokļu mājās. Esmu vērsies Ģenerālprokuratūrā, pie prokurora, kurš paziņoja, ka trūkst nozieguma sastāva un lēmums nav pārsūdzams. Ģenerālprokuratūrā manu iesniegumu nepieņēma, pamatojoties uz prokurora atteikumu.

Es vēlētos, lai KNAB tomēr palīdzētu tikt skaidrībā, kur palicis iedzīvotāju īpašums un kas ir vainīgs. Jo ne policija, ne prokuratūra nepalīdzēja, atbildes, ka pārkāpumu nebija, iedzīvotājiem liek justies bezspēcīgiem un nedrošiem.

Manuprāt, šobrīd KNAB ir vienīgā Latvijas institūcija, kurai cilvēki vēl uzticas. Daugavpilī esmu saskaries ar vienaldzību un nezinu, kur varētu griezties”, paziņoja deputāts.

Tomēr viņš atzīmēja, ka nevēlas visus pēc kārtas vainot korupcijā. „Daugavpilī strādā jauni deputāti, kuri cenšas tikt skaidrībā ar situāciju. Dažreiz mums nav iespējas publiskot visu mūsu rīcībā esošo informāciju, bet mēs pie tā strādājam. Arī pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis ne reizi nav atteicis dažādu deputātu aktualizēto jautājumu risināšanu – mēs jūtam atbalstu, kaut arī par rezultātiem runāt ir pāragri.

Pat ņemot vērā noraidošas atbildes, vēlos pateikties KNAB, kas šobrīd ir vienīgā valsts institūcija, kurai cilvēki uzticas”, teica V.Bojarūns. 


Написать комментарий