Sīrieši no bada apēda galvaspilsētas zoodārza lauvu 2

foto: wikipedia.org
foto: wikipedia.org

Bada dēļ sīriešiem nācās apēst Damaskas zoodārza lauvu, jo viņiem nebija citas iztikas. Nesen, pateicoties masu informācijas līdzekļu aktīvistiem, parādījās fotogrāfijas, kurās redzams, kā sīrieši nogalina lauvu.

Ar to viņi gribēja parādīt, ka izsalkušajiem sīriešiem nākas nogalināt zoodārza dzīvniekus, lai izdzīvotu. Oktobrī Sīrijas garīdznieki izdeva fetvu, saskaņā ar kuru tiek mīkstinātas prasības, kuras regulē gaļas lietošanu musulmaņiem, kuri dzīvo aplenktajos rajonos.

Atgādināsim, ka bruņotais konflikts starp varas iestādēm un opozīciju valstī turpinās jau divus gadus. Saskaņā ar ANO datiem šajā laika periodā Sīrijā gāja bojā apmēram 100 tūkst. cilvēku. Valsts varas iestādes ziņo, ka saskaras ar bruņotu kaujinieku pretestību, kurus atbalsta no ārpuses. Šī notikuma detaļas noskaidroja žurnāla investoriem „Biržas līderis” sadaļas „Pasaules ziņas” analītiķi.

Bads Sīrijā piespiež musulmaņus ēst suņus un kaķus

Oktobrī autoritatīvu teologu grupa, kura dzīvo Damaskas dienvidu priekšpilsētās, izdeva fetvu, saskaņā ar kuru musulmaņi var lietot uzturā kaķu un suņu gaļu. Šāds lēmums tika pieņemts smagās humanitārās situācijas rajonā dēļ, kura apdraud vietējos iedzīvotājus. Bet teologi nolēma neaprobežoties ar vienu fetvu, viņi publicēja video aicinājumu. Viņi paziņoja: „Kā pasaule var mierīgi gulēt ar pilnu vēderu, kad pavisam blakus mūsu galvaspilsētai cilvēkiem nav ko ēst? Tai laikā, kad vieni tērpjas baltos apģērbos, dodoties uz hadžu, citus ietin baltos līķautos”. Imami jautā, vai sīrieši var kļūt par cilvēkēdājiem. Jāatzīmē, ka Damaskas teologi nav pirmie, kuri publicēja šādu fetvu. Pirms gada mullas deva atļauju aplenktās Homsas iedzīvotājiem ēst ne tikai kaķus un suņus, bet arī ēzeļus. Pirms pāris nedēļām šādu atļauju saņēma arī Palestīnas bēgļu nometnes Jarmukas iedzīvotāji, – ziņo profi-forex.org.

Piektdaļa Sīrijas iedzīvotāju atrodas uz bada sliekšņa

Teju 4 miljoni sīriešu nevar iegādāties vai iegūt iztikai nepieciešamo pārtikas daudzumu, un situācija var pasliktināties, ja 2 gadus ilgais konflikts turpināsies. Saskaņā ar ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas ziņojumu kviešu ražošana Sīrijā samazinājās par 40% salīdzinājumā ar datiem pirms konflikta un sastāda līdz 2,4 milj. t gadā. Lai novērstu badu, valstij jāimportē 1,5 milj. t kviešu gadā.


Написать комментарий

Šausmīga dzīve. Viņu primitīvie likumi, primitīva dzīves uztvere, primitīvi konflikta risinājumi. Beigās viens otru apēdīs.

ta viena tante pati personīgi tas bildes redzēja?

Написать комментарий