Sociālo dienestu darbinieki ar varu veica grūtniecei ķeizargriezienu un atņēma bērnu 1

foto:  telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Lielbritānijā notika bezprecedenta incidents: sociālo dienestu darbinieki deva rīkojumu veikt ķeizargriezienu stāvoklī esošajai itālietei, bet pēc tam paņēma viņas bērnu.

Kā ziņo The Telegraph, stāvoklī esošā itāliete, kura atlidoja uz Lielbritāniju ar darba vizīti, pārcieta panikas lēkmi Hītrovas lidostā. Sieviete piezvanīja uz policiju un pastāstīja par notikušo, piebilstot, ka saista lēkmi ar nesavlaicīgu zāļu no bipolāriem traucējumiem lietošanu.

Pēc itālietes vārdiem viņu paņēma sociālie darbinieki, kuri paziņoja, ka ved viņu uz slimnīcu, bet patiesībā hospitalizēja grūtnieci psihiatriskajā iestādē. Nonākot klīnikā, sieviete palūdza palaist viņu uz viesnīcu, tomēr saņēma kategorisku atteikumu.

Pēc piecām nedēļām mediķi ar varu ievadīja grūtniecei nomierinošus līdzekļus. Pēc tam viņa zaudēja samaņu. Kad viņa atguvās, itāliete uzzināja, ka viņai ir veikts ķeizargrieziens, bet viņas jaundzimušo meita ir atdota sociālo dienestu aprūpē.

Pēc vairākiem mēnešiem māte, kura atgriezās Itālijā, atkal atlidoja uz Lielbritāniju, lai pieprasītu atgriezt viņas meitu Čelsmondas maģistrāta tiesā Eseksas grāfistē. Sievietes advokāti, kura atjaunoja savas saslimšanas ārstēšanu, saka, ka viņa tiesnesim radīja labvēlīgu iespaidu, bet viņš nolēma: bērnam nav jābūt ar māti recidīva riska dēļ.

Tagad itālietes pārstāvji mēģina tiesā noskaidrot, kādēļ Lielbritānijas sociālo dienestu darbinieki nenodibināja sakarus ar grūtnieces tuvākajiem radiniekiem un nepaziņoja viņiem par panikas lēkmi. Advokāti atzīmē, ka sociālie darbinieki turpināja uzstāt, ka jaundzimušajai jādzīvo Lielbritānijā, neskatoties uz ģimenes drauga piedāvājumu, kurš dzīvo ASV, rūpēties par bērnu.

Patlaban 15 mēnešus vecā meitene tomēr atrodas sociālo dienestu aprūpē, kuri atsakās viņu atdot mātei.

Sociālo dienestu darbības un tiesneša lēmums radīja itālietes advokāta neizpratni, kurš paziņoja: „Visu 40 darba gadu laikā es neesmu dzirdējis neko tamlīdzīgu. Es saprotu, ja kāds ir slims un nespēj dot piekrišanu medicīnas procedūru veikšanai, tad sociālie dienesti var pieņemt lēmumu viņa vietā. Bet piespiedu ķeizargrieziens ir bezprecedenta solis. Ja Lielbritānijas varas iestādes to darītu zināmu Itālijas sociālajiem dienestiem, tad bērns paliktu Itālijā”. 


Написать комментарий

April, april..:)