GE Money Bank maina nosaukumu uz GE Capital Latvia

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Turpmāk AS GE Money Bank nosaukums būs GE Capital Latvia, informē bankas pārstāvji.

Atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam anulēt GE Money Bank kredītiestādes licenci un ievērojot Kredītiestāžu likumu, kas nosaka, ka vārdu banka uzņēmuma nosaukumā atļauts izmantot tikai licencētām kredītiestādēm, GE Money Bank Latvija akcionāri pieņēmuši lēmumu par GE Money Bank nosaukuma maiņu.

Papildus tiek mainīta arī uzņēmuma juridiskās adrese.

Tādēļ turpmāk bankas nosaukums ir GE Capital Latvia, un juridiskā adrese - Aspazijas bulvāris 24-1, Rīga.

Izmaiņas neietekmē GE Money Bank esošo klientu saistības, par kurām norēķini ir jāveic atbilstoši spēkā esošajam grafikam.

Db.lv jau rakstīja, ka FKTK padome pagājušajā nedēļā nolēma ar 28. oktobri anulēt a/s GE Money Bank izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļaut reorganizēt banku par komercsabiedrību, kas nesniedz kredītiestādes pakalpojumus.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lēmuši par bankas reorganizāciju un ir izpildītas visas saistības pret noguldītājiem.

Pārbaudot bankas operatīvo bilanci, FKTK secināja, ka banka ir izpildījusi visas saistības pret noguldītājiem, tāpēc nepastāv šķēršļi bankai brīvprātīgi atteikties no kredītiestādes licences, pabeidzot pakāpenisku darbības izbeigšanu Latvijā, informēja komisijā.

GE Money Bank jau pirms vairāk nekā diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus. Šā gada 23. septembrī noslēdzās GE Money Bank privātpersonu un uzņēmumu klientu norēķinu kontu apkalpošanas, depozītu, krājkontu un kredītu pāreja uz banku Citadele. Starp pusēm noslēgtais līgums nosaka arī GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu Citadeles grupas uzņēmumam IPAS Citadele Asset Management. 


Написать комментарий