Prezentēts pods, uz kādiem cilvēki sēdēs tuvā nākotnē

foto: All Over Press
foto: All Over Press

Daudzi higiēnas eksperti ir pārliecināti, ka pēdējo 130 gadu laikā industriālajā pasaulē tik ierastie uz poda sēdēšanas paņēmieni ir pilnīgi aplami un nu pienācis laiks cilvēkiem piedāvāt jaunākus risinājumus zarnu trakta tīrīšanai.

Problēma gan nav pašos kakātājos, bet gan tualešu dizainā, kāds tas pastāv jau kopš XIX gadsimta beigām un patlaban pieņemts par attīstītās pasaules normu.

Kamēr sistēma ir higiēniski pieņemama un šķietami ērta, pats veids, kādā cilvēkiem tā ir jāizmanto, tomēr ignorē ķermeņa uzbūves prasības.

Mums pierastie tualetes podi ir hemoroīdu un dažādu zarnu slimību galvenie iemesli. Turklāt šīs slimības izplatītas gandrīz tikai tajās pasaules daļās, kurās ir arī šie "augstā komforta" podi.

Patiesībā visātrāk, ērtāk un vienkāršāk atvieglojas tie cilvēki, kuri to dara dziļā pietupienā. Arī gadījumos, kad poda sēžamā virsma atrodas vien pārdesmit centimetrus no zemes, process notiek daudz raitāk.

Lai kompensētu neapdomīgo evolūcijas pavērsienu, proktologi iesaka mājās uzstādīt zemākos tualetes podus, kādi vien veikalos atrodami, kā arī izmantot pašu izgatavotus vai atbilstoši piemeklētus kāju paliktņus, lai kājas varētu pacelt gaisā.

Taču, lai nebūtu jādara pat tas, trīs uzņēmīgi jauni cilvēki no "Central Saint Martins" universitātes Londonā radījuši nākotnes podu dizainu, turklāt viņi ir pilnībā pārliecināti, ka jau tuvākajā laikā tas kļūs par podu standartu visā attīstītajā pasaulē.

Kā redzams Pjēra Papē, Viktora Johansona un Semjuela Šīrdsa prezentētā poda dizainā, tas ir šķietami ļoti vienkāršs - visas problēmas tiek risinātas ar pozu, kurā kājas iespējams turēt pietiekami augstu.


Написать комментарий