KNAB kriminālprocesa ietvaros «izkratījis» Stradiņa slimnīcu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piektdien, 13.decembrī tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā veikuši operatīvās darbības, portālam "Delfi" apstiprināja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa apliecina, ka procesuālās darbības "Stradiņos" veikuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji.

Tas noticis kriminālprocesa ietvaros, kas ierosināts pret kādu no slimnīcas valdes locekļiem. Tomēr patlaban, saskaņā ar Sīles teikto, visa slimnīcas valde atrodas savās darbavietās un turpina darbu.

KNAB pārstāve Inta Šaboha Latvijas Radio apstiprinājusi, ka šā gada decembra sākumā KNAB ierosinājis kriminālprocesu pret kādas valstij piederošas ārstniecības iestādes amatpersonu, ko tur aizdomās par dienesta stāvokļa izmantošanu ļaunoprātīgā nolūkā.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja ir Rūta Valtere, kura šajā amatā tika iecelta pērnā gada aprīā beigās. Valdē strādā arī reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns Guntis Bahs.


Написать комментарий