Ņujorkā notika masveida Santa Klausu kautiņš

foto: Trend
foto: Trend

ASV policija noskaidro grupveida kautiņa Ņujorkā apstākļus, kuru sarīkoja vīrieši Santa Klausu kostīmos. Pēc iepriekšējiem datiem kautiņā, kuru nofilmēja ar video kameru, piedalījās ikgadējo SantaCon svētku dalībnieki.

Iereibušo Santa Klausu kautiņu fiksēja novērošanas kameras un garāmgājēju mobilie telefoni. YuoTube ar nosaukumu „Santapocolypse NYC 2013” to jau ir paspējuši noskatīties apmēram 150 tūkst. cilvēku. Policija noskaidro kautiņa detaļas, par kāda dalībnieka aizturēšanu pagaidām netiek ziņots, – vēsta mir-politika.ru.

SantaCon svētki radās Sanfrancisko 1994. gadā. Patlaban tie notiek 44 valstu 300 pilsētās un ir īpaši populāri Ņujorkā.

Šiem svētkiem nav publisku organizatoru, uz tiem nepārdod biļetes, bet maršruts vienmēr nav paredzams. Vienīgais nosacījums – katram no dalībniekiem jāapģērbj viena Ziemassvētku tēla tērps. Vairāk noteikumu nav. Tomēr ne visi pilsētnieki mīl šo tradīciju. Ņujorkieši sūdzas, ka „Santa Klausu ballītes” dalībnieki bieži zaudē cilvēcīgo seju.

Tas piespieda anonīmos festivāla organizatorus veikt dažus ierobežojošus pasākumus. Šogad visus SantaCon dalībniekus Twitter mikroblogā brīdināja: „jebkura nevēlama seksuālā uzmācība nav pieļaujama”. Tādējādi šis ieraksts atzīst tikai to, ka „Santam ir radušās problēmas ar reputāciju”.


Написать комментарий