Starptautiskā paraolimpiskā komiteja sodīs bijušo Pola Makartnija sievu par «apkaunojošo» uzvedību

foto: ampgirl.su
foto: ampgirl.su

Starptautiskā paraolimpiskā komiteja (IPC) var pielietot sankcijas Lielbritānijas kalnu slēpotājai Hizerei Millsai par apvainojumiem un draudiem organizācijas pārstāvim.

Millsa, bijusī slavenā muzikanta Pola Makartnija sieva trešdien atteicās piedalīties Soču Paraolimpiskajās spēlēs. Sākumā mēdiji ziņoja, ka sportiste nepiedalīsies traumas dēļ. Tomēr vēlāk kļuva zināms, ka Millsa, kurai kreisā kāja ir amputēta zem ceļgala, nevarētu šajās spēlēs izmantot protēzi, ar kuru viņa sacenšas. Šādas konstrukcijas protēze neizgāja IPC ratifikāciju, – ziņo newsru.com.  

Kad komitejas pārstāvji viņai pavēstīja informāciju par aizliegumu, angliete „sāka uzvesties mežonīgi”.

„Es mēģināju viņai paskaidrot, ka šo piederumu mēs neapstiprinājām šogad, un pēc šiem vārdiem viņa „uzsprāga”. Viņa uzleca man virsū, saķēra aiz muguras un sāka kliegt: „Tu nezini, kas es esmu, es pārvērtīšu tavu dzīvi par necilu!”, – paziņoja IPC Kalnu slēpošanas komitejas vadītāja Silvana Mestre.

Savukārt Millsas pārstāvis publicēja paziņojumu, kurā teikts, ka bijusī modele „pacietīgi uzklausīja Silvanu Mestre, mēģināja viņai paskaidrot, ka protēzi var izmantot un ka izmaiņas salīdzinājumā ar apstiprināto ir tikai ārējā izskatā. Bet Silvana uzkliedza Hizerei, nedeva vārdu Lielbritānijas izlases trenerim, pagriežas un aizgāja”.

Tomēr IPC krasi nosodīja Millsas uzvedību, nosaucot to par „apkaunojošu”. Tiek gaidīts, ka organizācija uzliks kalnu slēpotājai naudas sodu 500 – 1000 eiro apmērā. 


Написать комментарий