KNAB arodbiedrības vadītāja: Streļčenoka lēmums bija sasteigts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka lēmums par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata bija samērā sasteigts un balstīts uz subjektīviem apsvērumiem, aģentūrai LETA pauda KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Kristīne Griga.

Viņa komentēja, ka Streļčenoka rīkojumā nebija atspoguļoti kādi Strīķes neizpildītie darbi, jo tajā ir atsauce uz "sistemātiski uzdotajiem uzdevumiem, kuri netiek pildīti", bet nav neviena vārda par to, kādi šie uzdevumi īsti ir, līdz ar to rodas jautājums, vai šie uzdevumi ir bijuši tādi, kas grāva biroja tēlu, vai tādi, kas traucēja KNAB funkciju efektīvu izpildi.

"Manuprāt, šīm abām amatpersonām trūkst savstarpējās komunikācijas, kas radīja nevēlēšanos savā starpā strādāt, tādā veidā konflikts ir pāraudzis tik tālu, ka kļuva par savstarpējo cīņu," izteicās Griga. Arodbiedrības vadītāja gan nevarēja komentēt, vai tas bija politisks lēmums no Streļčenoka puses.

Runājot par to, ka priekšnoteikums KNAB vadītāja lēmumam bija Strīķes novērtējums, Griga uzsvēra, ka Strīķes pakļautībā esošās biroja nodaļas ir tās, kuras strādāja ar augstākajiem novērtējumiem. Līdz ar to rodoties jautājums, kādā veidā Strīķe spēja šajās nodaļās organizēt darbu, ja viņas novērtējums bija tiks zems, minēja Griga.

Arodbiedrības priekšsēdētāja atgādināja, ka šis lēmums ir pārsūdzams administratīvajā procesā noteiktajā kārtībā, vēršoties Administratīvajā rajona tiesā. Savukārt premjers saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumā paredzēto kārtību lēmumu var atcelt, ja konstatē, ka tas bijis prettiesisks. Arodbiedrība 27.decembrī valdes sēdē pārrunāšot šo jautājumu.


Написать комментарий