NEPLP galvenais panākums 2013. gadā – pozitīvās pārmaiņas LTV

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) svarīgākais panākums 2013. gadā esot pozitīvu pārmaiņu ieviešana Latvijas Televīzijā (LTV), kur jaunās valdes vadībā tikuši ieviesti būtiski saturiski uzlabojumi, uzskata NEPLP vadītājs Ainārs Dimants.

Viņš arī  norāda, ka pozitīvās pārmaiņas LTV parāda nepieciešamību pēc sistemātiska atbalsta sabiedriskajiem medijiem Latvijā.

“Šī gada pirmajā pusē tika sacelta ažiotāža ap jaunās LTV valdes izvēles procesu un daži komentētāji gluži vai sacentās visbēdīgāko scenāriju prognozēšanā. Kā parādījis šis gads, patiesībā LTV ir izvēlēta spēcīga valde, kas pēc ilgstošiem stagnācijas gadiem ir spējusi LTV atgriezt jaunu dzīvību. LTV atgriežas augsti profesionāli žurnālisti, būtiski attīstās LTV ziņu dienesta darbs, skatītāji novērtē jaunus analītiskos un diskusiju raidījumus. Šīs pārmaiņas sekmē cilvēku uzticību sabiedriskajiem medijiem Latvijā. Vēlos izteikt īpašu pateicību par LTV atbildīgajam NEPLP loceklim Gintam Grūbem par sekmīgo Latvijas Televīzijas jautājumu virzīšanu,” publiskā paziņojumā norāda Dimants.

NEPLP priekšsēdētājs arī paziņojis, ka Padomes darbs notiek atbilstoši izstrādātajai un pieņemtajai nozares nacionālajai stratēģijai līdz 2017. gadam un tādai pašai, spēkā esošai Latvijas Sabiedriskā medija koncepcijai līdz 2018. gadam, kas ir un paliek NEPLP īstenotā sabiedrisko mediju attīstības stratēģija līdz valsts simtgadei.

Rīkojoties atbilstīgi šiem dokumentiem, NEPLP esot izdevies panākt arī gandrīz divarpus miljonu eiro piešķīrumu sabiedrisko mediju (LTV un Latvijas Radio) attīstībai 2014. gadā, uzsvaru liekot uz kopīgo interneta platforma lsm.lv un Latvijas Radio 5.

NEPLP vadītājs tāpat atzīmē, ka atbilstoši stratēģijai izstrādātas un iesniegtas Saeimai piecas būtiskas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) grozījumu paketes, kā arī tika izsludināts konkurss komerctelevīzijām par sabiedriskā pasūtījuma daļas piešķiršanu bezmaksas virszemes apraidē.


Написать комментарий