Nekā personīga: Dombrovskis, visticamāk, atcels lēmumu par Strīķes atbrīvošanu

foto: Andrejs Terentjevs/F64
foto: Andrejs Terentjevs/F64

Demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) nākamnedēļ, visticamāk, atcels Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu un atjaunos viņu amatā, liecina TV3 raidījuma "Nekā personīga" rīcībā nonākusī neoficiālā informācija.

No KNAB pārrauga Dombrovska puses esot jūtams atbalsts Strīķes darbībai, kuru viņš uzskatot par biroja dzinējspēku. Tomēr arī Streļčenoka lēmuma atcelšana problēmu, visticamāk, neatrisināšot. Tā kā neviena no iesaistītajām pusēm savas kļūdas neredz un nav gatava mainīties, Strīķei atgriežoties birojā, konflikti varētu uzkurties no jauna.

Sociālo pētījumu aģentūra "Latvijas fakti" šonedēļ aptaujā uzdevusi jautājumu par to, kā iedzīvotāji vērtē Strīķes darbu. Atbildes "pozitīvi" un "drīzāk pozitīvi" snieguši 35,2% respondentu, negatīvu vērtējumu Strīķei devuši 22% aptaujāto, bet 42,9% nezinājuši, ko atbildēt uz šādu jautājumu.

Tikmēr Streļčenoks, vaicāts, vai pieļauj, ka premjers Strīķi varētu atjaunot amatā, raidījumam "Nekā personīga" atbildēja, ka savu lēmumu par prettiesisku neuzskata, jo tas ir pamatots ar faktiem. Streļčenoks vēl neesot domājis, kā rīkoties, ja Dombrovskis viņa lēmumu atcels. "Dzīvosim, redzēsim. Bet jebkurā gadījumā mana sirdsapziņa un mana tiesiskā apziņa ir mierīga," raidījumam sacīja KNAB vadītājs.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka KNAB priekšnieks Streļčenoks pērn 20.decembrī nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi.

Pagājušā gada novembra beigās Streļčenoks atkārtoti sāka Strīķes darba un tā rezultātu novērtēšanu. Streļčenoks vienpersoniski savas vietnieces darbu bija novērtējis ar D līmeni, kas nozīmē, ka darba izpilde tikai atsevišķās jomās sasniedz prasības attiecīgajā nozarē un darba izpildē nepieciešami uzlabojumi. Strīķe novērtējumā paustos pārmetumus noliedza un vadības rīcībā saskatīja bosinga un mobinga pazīmes.

Atkārtotā Strīķes darbības un tās rezultātu novērtēšanā viņa atkal saņēma D līmeni. Ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, tostarp nepildot KNAB priekšnieka rīkojumus un tādējādi zaudējot darba devēja uzticību, Streļčenoks pieņēma lēmumu Strīķi par neatbilstību ieņemamam amatam atbrīvot no amata.

Strīķe darbu KNAB sāka 2003.gada septembrī.


Написать комментарий