'Bloomberg': no Rimšēviča nevarēs sagaidīt iecietību pret izšķērdīgākajām Eiropas valstīm

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai, Vācija Eiropas Centrālajā bankā (ECB) iegūšot jaunu sabiedroto cīņā pret pārlieku riskantu monetāro politiku, ceturtdien vēsta ietekmīgā ASV biznesa aģentūra "Bloomberg".

Ceturtdien, 9. janvārī notiks pirmā ECB padomes sēde, kurā piedalīsies arī Latvijas pārstāvis. Tiek prognozēts, ka pagaidām ECB nemainīs savu novembra lēmumu un atstās spēkā rekordzemās starpbanku procentlikmes.

"Bloomberg" ieskatā, 48 gadus vecais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvics, kurš turpmāk būs Latvijas pārstāvis ECB Padomē (galvenā ECB lēmējinstitūcija), dalīsies līdzīgās domās par eirozonas ekonomiku kā Vācijas centrālās bankas - Bundesbankas - vadītājs Jenss Veidmans.

Latvijas ievērotā stingrā taupības politika esot signāls, ka Rimšēvics ar Veidmanu ECB varētu būt sabiedrotie.

"Es varu iedomāties, kā Rimšēvics ECB norāda, ka monetārajai politikai ir savi limiti. Sagaidāms, ka viņš atbalstīs fiskālo disciplīnu arī eirozonā," aģentūrai sacījis ASV investīciju baņķieris Endrjū Bosomvorts no "Pacific Investment Management Company".

Latvijas ekonomikas politikas veidotāju ievērotie principi ne tikai ir līdzīgi Bundesbankas principiem, bet paši latvieši šo skarbo fiskālo politiku ir izjutuši," minējis "Barclays" analītiķis Kristiāns Kellers, kurš arī prognozēja, ka Latvijas Bankas vadītājs neizrādīs draudzīgas jūtas pret tām valstīm, kas monetāro politiku neuztvers pietiekami nopietni.

Pats Rimšēvics "Bloomberg" savu komentāru esot atteicis.

Latvija 1.janvārī kļuva par 18.dalībvalsti eirozonā.

 


Написать комментарий