Premjers, atceļot Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atlaišanu, rīkojies tiesiski, uzskata ģenerālprokurors

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Premjerministra Valda Dombrovska (V) lēmums atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja rīkojumu, ar ko no darba tika atbrīvota viņa vietniece Juta Strīķe, ir tiesisks, ir pārliecināts ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Prokuratūrā mēs veicām analīzi un secinājām, ka premjers ir rīkojies tiesiski, jo rīkojumā, ar kuru tika atlaista Juta Strīķe ir pieļauti daudzi tiesiski pārkāpumi," intervijā Latvijas Radio atzinis ģenerālprokurors Kalnmeiers.

Valsts iekārtu regulējošā normatīvajā bāzē nav noteikts tas, ka premjera lēmums būtu galīgs. Biroja vadītājam, novēršot trūkumus, nav aizliegts atkārtoti pieņemt to pašu lēmumu. Tādā gadījumā tāds lēmums būs pārsūdzams vienīgi tiesā. "Tiesa tam var pielikt punktu." Tomēr tā vērtēs tikai atlaišanas procesuālo pusi.

KNAB ārējais tēls izskatās ļoti slikti, un gan KNAB kā iestādes, gan tā vadītāja reitings ir krities, atzina Kalnmeiers, piebilstot, ka arī ietekme uz biroja darbiniekiem nevarētu būt pozitīva. "Mēs visi esam ieinteresēti pēc iespējas ātrāk atrisināt šo konfliktsituāciju," teica ģenerālprokurors.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks pērnā gada nogalē atbrīvoja no amata savu vietnieci Strīķi, šo lēmumu pamatojot ar to, ka viņa zaudējusi darba devēja uzticību.

Strīķe par Streļčenoka lēmumu iesniedza sūdzību premjeram Dombrovskim. Premjers savu lēmumu pieņēmis, izvērtējot KNAB priekšnieka izdoto rīkojumu un iesniegtos papildus materiālus šī lēmuma pamatošanai, kā arī Strīķes sūdzību. Tomēr Streļčenoks jau paziņojis, ka grasās atkārtoti atbrīvot Strīķi no darba.

 


Написать комментарий