Daugavpilī atnākusi ziema: tuvākajās dienās gaidāma snigšana un sals

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Beidzot Latvijā ir iestājusies ziema! Janvāra vidū – Vecā Jaunā gada priekšvakarā – Daugavpilī ir uzsnidzis sniegs, gaisa temperatūra nokritusies zem nulles grādiem.

Latvijai no rietumiem pietuvojas jauns ciklons, kas atnesa aukstas gaisa masas un sniegu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pirmdien, 13.janvārī, Daugavpilī gaidāms apmācies laiks, brīžiem skaidrosies, gaisa temperatūra būs -3...-5 grādi pēc Celsija. Dienā, iespējams, snigs. Naktī uz Veco Jauno gadu gaiss atdzisīs līdz -7...-9 grādiem.

Braukšanu pa autoceļiem apgrūtinās ne tikai sniegs, bet arī apledojums, tādēļ autovadītājus aicina būt uzmanīgus.
Otrdien, 14.janvārī, saglabāsies skaidrs laiks bez nokrišņiem, bet trešdien, 15.janvārī, sinoptiķi prognozē stipru snigšanu. Gaisa temperatūra būs -6...-9 grādi dienā un -10...-13 grādi naktī.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozi, šonedēļ gandrīz katru dienu gaidāms sniegs, kā rezultātā Daugavpilī izveidosies ap 10 cm bieza sniega sega. Nedēļas nogalē no dienvidrietumiem valstij tuvosies nokrišņu zona, kas nesīs stipru snigšanu.

Pašreizējas sinoptiķu prognozes liecina, ka arī nākamnedēļ Daugavpilī gaidāms sniegs, gaisa temperatūra būs -3...-5 grādi dienā un -6...-8 grādi naktī.


Написать комментарий