Izvirzīta jauna teorija, kā tika būvētas piramīdas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Britu inženieris Pīters Džeimss, pazīstams arī kā Indiana Džeimss, pārsteidzis arheologus, izvirzot jaunu teoriju par to, kā tika būvētas Ēģiptes piramīdas.

Džeimss paziņojis, ka teorija, pie kuras turas vairums speciālistu, ir aplama - pēc viņa vārdiem, senie ēģiptieši piramīdas būvēja nevis no ārpuses uz iekšu, kā tika uzskatīts līdz šim, bet tieši pretēji.

Pārsteidzošā teorija apgāž versiju, pie kuras visa zinātnes pasaule pieturējās pēdējo simts gadu laikā, taču Džeimss apgalvo, ka tā vairāk atgādinājusi fantastiskus stāstus, kurus viņš tagad apgāzis ar elementāriem matemātiskiem aprēķiniem.

Ar to palīdzību Džeimss pierādījis, ka, lai pārvietotu milzīgos laukakmeņus, rampas garumam būtu jāpārsniedz 400 metri, jo tikai tādā gadījumā varētu iegūt pareizu leņķi, kādā celtniecības materiālus nogādāt tik ievērojamā augstumā.

Indiana Džeimss, kurš pēdējos 20 gadus veltījis piramīdu struktūru izpētei, paziņojis, ka tuvākajā laikā oficiāli apgāzīs iesīkstējušās teorijas un ir gatavs atklātām diskusijām.

"Jā, es neesmu arheologs, un daudzi teiks, ka es neko nezinu par piramīdām. Bet tādiem cilvēkiem es gribētu uzdot tikai vienu jautājumu: ja jūs plānotu uzbūvēt māju, pie kā jūs vērstos - pie inženiera vai arheologa?" - retoriski jautā Džeimss.

Inženieris ar savu komandu strādā kompānijā "Cintec International", kuras galvenā mītne atrodas Ņūportā, Dienvidvelsā. Kompānija ir pasaules līderis senatnes pieminekļu atjaunošanas jomā.

Ilgus gadus strādājot šajā jomā, Džeimss veicis daudz pārsteidzošu atklājumu, piemēram, ka tūkstošiem gadu senās piramīdās masīvo sīku akmentiņu tonnāžu notur vienkārši palmu stumbri.


Написать комментарий