Līdzšinējā Hipotēku banka arī pēc reorganizācijas veiks ar zemes reformu saistītās darbības

foto: Timurs Subhankulovs/la.lv
foto: Timurs Subhankulovs/la.lv

Līdzšinējā Hipotēku un zemes bankai, kas pārveidota par valsts akciju sabiedrību „Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum”, veiks ar zemes reformu saistītās darbības arī pēc tās reorganizācijas, ziņo Saeimas preses dienests.

To paredz ceturtdien, 16.janvārī, Saeimā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus septiņos likumos.

Grozījumi nodrošinās Hipotēku bankas saistību pēctecību, ņemot vērā, ka īpašumu reforma valstī nav pabeigta.

Likumu grozījumi paredz Ministru kabinetam tiesības noteikt institūciju, kura, sākot ar šī gada 1.martu, nodrošinās zemes izpirkšanas procesu. Līdz šim laikam šos uzdevumus veiks „Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum”. Ekonomikas un Finanšu ministrijas pārstāvji iepriekš norādījuši, ka arī pēc 1.marta tā būs „Altum”.

Pašlaik „Altum” nodrošina zemes privatizācijas līgumu slēgšanu, ar dzīvojamo māju un dzīvokļu privatizāciju saistīto maksājumu administrēšanu, kā arī privatizācijas sertifikātu kontu uzturēšanu un apkalpošanu.

Grozījumi likumos bija nepieciešami, lai sekmīgi nodrošinātu ar privatizāciju un zemes reformu saistītās darbības. Valdība pērn pavasarī nolēma veidot vienotu attīstības finanšu institūciju. Jaunā institūcija veidota, apvienojot Hipotēku banku, Latvijas Garantiju aģentūru, Lauku attīstības fondu un dibinot jaunu holdinga vadošo sabiedrību, norādījuši likumprojekta autori.


Написать комментарий