Pētījums: Bērni planšetdatorus un e-grāmatu lasītājus maz izmanto lasīšanai

foto: AP
foto: AP

Divas trešdaļas bērnu ASV lieto elektroniskos grāmatu lasītājus un planšetdatorus, bet tikai puse tos izmanto lasīšanai, noskaidrots jaunā pētījumā, raksta LETA-AFP.

Izpētes kompānijas "The Joan Ganz Cooney Center" pasūtītajā pētījumā 1577 vecāki tika aptaujāti par to, cik bieži viņu bērni patērē izglītojošu saturu "ekrāna medijos". To vidū ir televīzija, datori un citas elektroniskās ierīces.

62% bērnu piekļūst vai nu e-grāmatu lasītājam, vai planšetdatoram, vai arī abiem. Taču tikai puse no viņiem šīs ierīces izmanto lasīšanai, noskaidroja pētnieki.

Turklāt e-grāmatas lasītas vidēji piecas minūtes dienā, turpretī iespiestas grāmatas - ap pusstundu dienā. Vecāki novērtēja, ka no bērnu lietotā mediju satura aptuveni 44% esot izglītojošs.

Trīs ceturtdaļas vecāku sacīja, ka bērni ar "ekrāna mediju" palīdzību esot labāk apguvuši lasīšanu un rēķināšanu. Savukārt 19% uzskata, ka tādā veidā viņu atvases daudz iemācījušās par zinātni. "The Joan Ganz Cooney Center" pēta digitālo tehnoloģiju piedāvātās iespējas bērnu izglītošanai.


Написать комментарий