Zinātnieki: Roboti vairosies ar seksa palīdzību 1

foto: Flickr/by go0990
foto: Flickr/by go0990

ASV zinātnieki ziņo, ka jau pēc 20 – 30 gadiem roboti varēs nodarboties ar seksu un radīt pēcnācējus. Tā saucamos kibernētisko mašīnu „bērnus” izdrukās ar ierīcēm. Kuras ir līdzīgas 3D printeriem.

Rakstnieks un inženieris Džordžs Žarkadakims nākotnē prognozē sugu krustošanos, kura novedīs pie spēcīgu cilvēku un robotu hibrīdu parādīšanās. Šādiem kiborgiem būs nestandarta īpašības, bet vispirms jārada cilvēka un robota vairošanās apstākļi. Tāpat Žarkadakims domā, ka ar robotu seksa palīdzību varēs aizsargāt no vīrusiem, padarīt tos drošākus un paātrināt evolūcijas procesu, kuru ir aprakstījis Darvins, – vēsta eurosmi.ru.

Robotu vairošanās ideju atbalstīja arī robotu tehnikas eksperts, profesors Noels Šarki. Viņš saka, ka mašīnu nākotnē izšķiroša loma būs silīcijam un oglekļa dzīvības formām, bet robotu pēcnācēji parādīsies ar 3D izdrukas tehnoloģiju palīdzību.

Eksperts, kibernētiķis Kevins Vorviks vienā intervijā apstiprināja, ka jau tagad roboti veido savus uzlabotos modeļus, un robotu evolūcija notiks ātrāk. Tas ir saistīts ar to, ka labāku pēcnācēju iegūšanai, roboti varēs vairoties grupās, un viņiem nav nepieciešamības gaidīt, kamēr izaugs vieni „bērni”, pirms jaunu radīšanas.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий

Jā, jā, roboti varēs vairoties grupās. Cilvēki jau arī var.