ASV cauri kaķa ķermenim pilnībā izgājusi bulta

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ja patiešām kaķiem ir deviņas dzīvības, tad kādam četrkājainam spalvainim, ko mediķi trāpīgi nosaukuši par Bultu maku (Quiver), kļuvis par vienu dzīvību mazāk.

Nelaimīgais dzīvnieks tika atrasts vienā no Jūtas štata dienvidu pilsētām, un cauri visam viņa ķermenim bija izurbusies bulta. Viņu ievēroja kāds no organizācijas "Dodiet kaķiem otru iespēju" brīvprātīgajiem un nogādāja slimnīcā.

Aptuveni gadu vecais kaķis nokļuva Vašingtonas veterinārajā klīnikā, kur ārsts Džeiss Kings, veicis rentgena analīzi, pārsteigts atklāja, ka bulta nav skārusi nevienu no dzīvībai svarīgiem orgāniem, lai gan bija ieurbusies bīstami tuvu smadzenēm, sirdij un plaušām.

Bulta kaķa galvā bija ieurbusies starp virsdeguni un muti, izgājusi cauri mēlei un barības vadam un iznākusi ārā starp lāpstiņām.

Bultu maks pārcieta smagu operāciju, kuras laikā doktors Kings no viņa ķermeņa izņēma bultu, kā arī sašuva nopietni traumēto mēli. Kaķa ķermenī palicis 1,3 centimetrus plats caurums, kā arī rēta barības vadā.

"Šim kaķim pilnīgi noteikti bijušas deviņas dzīvības. Bet es domāju, ka viņš pilnībā atkopsies," ASV mediji citē doktora Kinga vārdus.

Lietā iesaistījusies arī policija, taču pagaidām aizdomās turamo nav. Tāpat nav skaidrs, vai kaķa ķermenī bultu iešāvis kāds nelietis vai arī dzīvnieks cietis kādā nelaimes gadījumā.

Šobrīd kaķim tiek meklēti jauni saimnieki (bet pēc ziņām medijos to ir saradies visai daudz), un tiek prognozēts, ka visu atlikušo mūžu viņam būs nepieciešama īpaša aprūpe, jo iekšējo traumu dēļ viņam, visticamāk, būs hroniskas problēmas ar barības pārstrādāšanu.


 


Темы: , , , , ,

Написать комментарий