ASV: Visvairāk bēdīgi slaveno pirātu vietņu bāzētas ES

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Desmit no pasaules 23 "bēdīgi slavenajām" pirātu tīmekļa vietnēm ir bāzētas Eiropas Savienības (ES) valstīs, bet vēl piecas - Krievijā un Ukrainā, teikts ASV Tirdzniecības ministrijas ziņojumā, ziņo LETa-EUOBSERVER.

Trešdien izplatītajā ziņojumā "Bēdīgi slavenie tirgi" uzskaitītas tīmekļa vietnes, kas "grauj būtiskās ASV salīdzinošās priekšrocības inovāciju un jaunrades jomā, kaitējot Amerikas strādniekiem to globālo mērogu un popularitātes dēļ".

ES bāzētās pirātu vietnes ir "baixedetudo.net" (Zviedrija), "darkwarez.pl" (Polija), "mp3skull.com" (Apvienotā Karaliste), "putlocker.com" (Apvienotā Karaliste), "rapidshare.com" (Čehija), "seriesyonkis.com" (Spānija), "thepiratebay.se" (Zviedrija), "uploaded.net" (Nīderlande), "wawa-mania.ec" (Francija) un "zamunda.net" (Bulgārija).

Vēl viena - "torrentz.eu" - esot bāzēta Kanādā un Somijā, bet "rapidgator.net" pārcēlusies no Apvienotās Karalistes uz Krieviju. Tiek ziņots, ka Krievijā mājas radušas pirātu vietnes "rutracker.org" un "vkontakte.com", bet Ukrainā - "ex.ua" un "extratorrent.cc".

Pārējās bāzējoties Antigvā un Barbudā, Kanādā, Ķīnā un Vjetnamā.

Pirātu vietnes pamatā izplata filmas, televīzijas programmas, mūziku, grāmatas un videospēles, no kurām daudzas tapušas ASV.


Написать комментарий