Nosaukts uzticamākais automobilis

foto: gocouponz.com
foto: gocouponz.com

ASV aģentūra J.D. Power aptaujāja 40 tūkst. amerikāņu, lai noskaidrotu uzticamāko trīs gadus vecu automobili.

Uzticamāko automobiļu zīmolu desmitniekā iekļuva dārgas mašīnas. Ceturto reizi par uzticamāko atzīti Lexus, kur uz 100 automobiļiem pēc pētnieku datiem pienākas tikai 68 defekti, ziņo Autoua.

Respondentiem uzdeva jautājumus par defektu rašanās biežumu pēdējā ekspluatācijas gada laikā. Anketā bija teju 200 dažādi defekti, kurus varēja nosaukt. Šāda pētījuma rezultāti kalpoja par ikgadējā trīs gadus vecu automobiļu uzticamības reitinga pamatu.

Tomēr atzīmēsim, ka degviela un ceļi ASV ir citādi, nekā mūsu dzimtenes plašumos. Tā par uzticamākajiem ir atzīti Lexus automobiļi. Tālāk seko Mercedes-Benz un Cadillac, – ziņo newsdaily.com.ua.

Interesanti, ka pērn sudrabu ieguva Porsche, bet tagad tas atrodas desmitnieka beigās. Hyundai un Volkswagen lūzt biežāk nekā Kia un Nissan, bet Mini noslēdz sarakstu. Toyota ir līdzvērtīga Hondai.

Eksperti domā, ka subkompaktu segmentā nav līdzvērtīgu automobilim Honda Fit (Jazz), bet līdera pozīcijas kompakto automobiļu segmentā pieder Toyota Corolla. Toyota Camry ir atzīts par uzticamāko trīs gadus vecu automobili savā klasē. Arī te pietiek Lexus. Krosoveru segmentā uzticams ir Honda CR-V un Crosstour, bet prēmijas klasē atkal Lexus RX. Te atradās vieta arī Akure RDX.


Написать комментарий