Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs pastāstīja, kādos virzienos Daugavpilij jāattīstās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 19.februārī, Daugavpili ar darba vizīti apmeklēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis.

Preses konferences gaitā ministrs pastāstīja, ka viņa vizītes mērķis esot apspriest ar pilsētas vadību nākamo ES fondu plānošanas posmu, noteikt pašvaldības prioritātes un iespējas saņemt atbalstu projektu realizēšanā.

Ministrs atzīmēja, ka plāno aktīvi sadarboties ar visām valsts pašvaldībām, neatkarībā no to nacionālā vai politiskā sastāva. Tāpat E.Cilinskis plāno organizēt konferenci, kurā tiktu apspriestas Latgales reģiona attīstības programmas stiprās un vājās puses. Viņaprāt, tas palīdzētu atrisināt vairākās jomās esošās problēmas.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, ministrs atzīmēja, ka mūsu pilsēta viņam ļoti patika un nepiekrita Ventspils mēra A.Lemberga nesen izteiktajiem vārdiem, ka jāattīsta piejūras rajoni, nevis depresīvais Latgales reģions.

„Sanāk, ka Latgales iedalītā nauda jāsadala citiem valsts depresīviem rajoniem. Iespējams, tas būtu taisnīgi, bet es tam nepiekrītu. Latgales attīstības programmai ir valsts atbalstītā programma, un iesāktais noteikti jāturpina”, paziņoja ministrs.

Uz jautājumu, kas jādara, lai Latgales reģionu vairs neuzskatītu par depresīvu un kādas ir mūsu reģiona priekšrocības, E.Cilinskis atbildēja: „Kā VARAM ministrs esmu apmeklējis Krāslavas un Daugavpils pilsētas pašvaldības, kad būšu apmeklējis arī citas mūsu valsts pašvaldības, varēšu pastāstīt par Latgales reģiona priekšrocībām.

Uzskatu, ka katrai pašvaldībai jāizvēlas virzieni, kuros tai būtu jāattīstās. Daugavpils man patīk un, pēc manām domām, jums būtu jāattīsta rūpniecība, tūrisms, uzņēmējdarbība. Var panākt, lai Daugavpilī būtu darbavietas, lai cilvēki šeit varētu labi dzīvot un atpūsties. Tas ir diezgan vienkārši”.


Написать комментарий