Bavārijā radīts pirmais ierocis, ar ko izšaut var tikai tā īpašnieks

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Bavārijas kompānija izveidojusi pasaulē pirmo "gudro" ieroci, ar kuru izšaut var tikai tā īpašnieks. Idejas atbalstītāji to uzskata par drošāku nekā parastu ieroci, bet kritizētāji uzskata, ka tas ir pārāk sarežģīts, ziņo LETA-THE LOCAL.

Pistole "iP1" kontrolējama ar īpašnieka rokas pulkstenī iebūvētas mikroshēmas palīdzību. Ierocim un pulkstenim jāatrodas nelielā attālumā vienam no otra. Tas nozīmē, ka to izmantot varēs tikai īpašnieks.

Līdzīgs ierocis, kas nolasa plaukstas nospiedumu, bija redzams Džeimsa Bonda sērijas jaunākajā filmā "Skyfall" ("Operācija "Skyfall"").

Kompānija "Armatix" skaidro, ka īpašniekam pulkstenī jāievada drošības kods, lai varētu lietot ieroci.

"Tiklīdz ierocis zaudē signālu no pulksteņa, piemēram, tiek izsists no īpašnieka rokām vai nozaudēts, tas automātiski atslēdzas," norāda firma. Daudzi atbalstītāji ASV to uzskata par revolucionāru soli drošāku ieroču virzienā, raksta vācu laikraksts "Bild". Taču jaunais ierocis izpelnījies arī kritiku, jo iespaidīgā cena 1019 eiro ir divreiz lielāka nekā "Glock" 40.kalibra ierocim, turklāt saspringtās situācijās tas varot šķist pārāk sarežģīts.


Написать комментарий