Uzbrukumā skolas kopmītnēm Nigērijā nogalināti vairāk nekā 40 cilvēku

foto: cntv.ru
foto: cntv.ru

Uzbrukumā vidusskolas kopmītnēm Nigērijas ziemeļaustrumos otrdien nogalināti 43 cilvēki, atsaucoties uz avotu slimnīcā, ziņo LETA-AFP.

Aizdomās par uzbrukumu tiek turēti islāmistu grupējuma "Boko Haram" kaujinieki.

Uzbrucēji naktī iebruka Federālajā valdības koledžā Jobes štata pilsētā Buni Jadi un atklāja uguni uz skolēniem, kuri tobrīd gulēja kopmītnēs, informēja armijas preses pārstāvis. Skolā mācās bērni vecumā no 11 līdz 18 gadiem.

Avots vietējā slimnīcā ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka slimnīcas morgā nogādāti 43 līķi.

Jobe ir viens no trim ziemeļaustrumu štatiem, kuros pagājušā gada maijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, Nigērijas armijai sākot plašu operāciju pret "Boko Haram".

"Boko Haram", kuras nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", iestājas par islāma valsts dibināšanu Nigērijas ziemeļdaļā, kuru apdzīvo galvenokārt musulmaņi. Valsts dienvidos vairums iedzīvotāju ir kristieši, tomēr abos reģionos ir arī ievērojamas reliģiskās minoritātes.

Kopumā kopš 2009.gada, kad "Boko Haram" sarīkoja bruņotu sacelšanos, kuru gan ātri apspieda armija, islāmistu ekstrēmistu izraisītā vardarbība prasījusi vairāk nekā 3600 cilvēku dzīvību.

Pagājušā gada septembrī "Boko Haram" kaujinieki naktī iebruka lauksaimniecības koledžas kopmītnēs Jobes štatā un atklāja uguni uz aizmigušajiem audzēkņiem, nogalinot vismaz 40 cilvēkus. Neskatoties uz pastiprināto armijas klātbūtni, kopš ārkārtas stāvokļa ieviešanas Nigērijas ziemeļaustrumos nogalināts vairāk nekā 1000 cilvēku.

"Boko Haram" pagājušajā nedēļā nosūtīja ziņu aģentūrai AFP video, kurā grupējuma līderis Abubakars Šekau paziņo, ka turpinās uzbrukumus visiem, kas atbalsta demokrātiju un tā dēvētās Rietumu vērtības.

Šekau, ko ASV iekļāvušas globālo teroristu sarakstā, arī draudēja paplašināt savas darbības lauku ārpus valsts ziemeļaustrumiem.


Написать комментарий