Daugavpils novada domes Sociālais dienests sniedza savu sociālās sfēras problēmu risināšanas redzējumu novadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Sociālais dienests katru gadu sniedz atskaiti par gada laikā paveikto darbu. Tā, par vienu no atskaites tēmām kļuva sociālās sfēras problēmu paraksts, kā arī to risināšanas paņēmieni.

Pašvaldībai nav iespējas sniegt pakalpojumus personām ar garīgiem traucējumiem. Tādēļ nepieciešams atrisināt dzīvokļu izveidošanas problēmu, kurās varētu dzīvot cilvēku grupas uz Sociālo pakalpojuma centra „Pīlādzis” bāzes. Par sākotnējo risinājumu kļūs telpu renovācijas tehniskās dokumentācijas izstrāde.

Turklāt Naujenes bērnu nama telpās dažās vietās ir izpuvusi grīda, ir sabojājies tās segums, kā arī tām ir nepieciešams kosmētiskais remonts, jo tas te nav veikts jau vairāk nekā 5 gadus, bet sanitārie mezgli te ir saglabājušies no Padomju Savienības laikiem. Tādēļ tiek plānots renovēt šo ēku, lai nodrošinātu drošu un ērtu bērnu dzīvi.

Par vēl vienu Naujenes bērnu nama problēmu Anna Jegorova nosauca to, ka tā audzēkņus nemāca dzīvot ģimenes vidē, tādēļ, kad ārpus ģimenes aizbildniecība beidzas, viņi bieži nav gatavi patstāvīgai dzīvei. Tieši tādēļ jāaktualizē jaunatnes nama izstrādātais projekts un jāpiesaista projekta līdzekļi ģimenes vides veidošanai šajā jaunatnes namā. Pirms tam 3 projekta pieteikumi netika atbalstīti.

Sociālā dienesta atskaitē ir arī norādīts, ka Višķu Sociālās aizbildniecības mājā ir nolietojusies kanalizācija un ūdensvada sistēma, nepieciešams remonts klientu istabās, ir novecojusi elektroinstalācija, siltumapgāde un grīdas segums.

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem jau ir zināms, šo jautājumu Daugavpils novada domes deputāti jau izskatīja.   
Saskaņā ar atskaiti, kuri ir sagatavojusi Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja, novadā dzīvo pietiekami daudz personu, kuras atgriežas no cietumiem, viņiem nav pastāvīgas dzīves vietas, personu ar deviantu uzvedību, kurām ir nepieciešama dzīvojamā platība un sociālā palīdzība. Šo jautājumu var atrisināt, izveidojot sociālo māju Kalkūnes pagastā.

Turklāt Daugavpils novadā jāatrisina jautājums par mobilās vienības izveidošanu senioru un cilvēku, kuriem ir nepieciešama aprūpe, apkalpošanai.

Pēc sociālo darbinieku pieredzes Daugavpils novadā ir parādījies pieprasījums pēc aprūpes pakalpojumiem, kurus varētu saviem vecākiem un tuviniekiem apmaksāt viņu bērni, tas varētu kļūt par paaugstināta aprūpes servisa pakalpojumu.


Написать комментарий