Apturēts rūpnīcas būvniecības projekts Biķerniekos

foto: zalais.lv
foto: zalais.lv

Vairāk nekā pirms gada – 2013.fada 28.februārī – Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika konceptuāli atbalstīts SIA „Experience” projekts par rūpnīcas būvniecību Biķernieku pagastā.

Atgādināsim, ka minētais uzņēmums plānoja uzcelt pārtikas produktu stikla taras rūpnīcu ar noliktavām un tehnisko parku. SIA „ Experience” bija iegādājusies Biķerniekos zemesgabalu 96 ha platībā, 30 tūkstoši m2 bija plānots izmantot rūpnīcas būvniecībai, 10 tūkstoši m2 – noliktavām un tehniskajam parkam.

Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji jautāja, kā norit projekta izstrāde.

Uz jautājumu atbildēja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska: „Patlaban projekts ir apturēts. Cik man zināms, būvniecības ieceres ierosinātāji meklē investorus”.

Pēc viņas vārdiem, minētais projekts ir apturēts, tāpat kā naftas pārstrādes rūpnīcas projekts, kuru plānoja realizēt Laucesē.

Atbildot uz jautājumiem, kāpēc uzņēmēju ieceres tā arī paliek neīstenotas, J.Jalinska izteica pieņēmumu, ka Biķerniekos varētu izveidot loģistikas centru, nevis rūpnīcu, kuras izveidošanai nepieciešams sakārtot infrastruktūru, turklāt par loģistikas centra izveidošanu runā arī Krāslavā, tādēļ uzņēmēji ņem vērā iespējamo konkurenci. Galvenais šķērslis ieceres īstenošanā, protams, ir finanses.

Runājot par situāciju Laucesē, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja atzīmēja, ka uzņēmēji vēl nav atteikušies no naftas pārstrādes rūpnīcas būvniecības ieceres.


Написать комментарий