Daugavpils Poļu namā talantīgais trio pastāstīs par dzeju un mūziku

foto: youtube.com
foto: youtube.com

Ceturtdien, 13.martā, Daugavpils Poļu kultūras centrā notiks Semjona Hanina un instrumentālā ansambļa „Piano Beat Duo” koncerts.

Poļu nama metodiķe Svetlana Manohina pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņu sadarbība sākās pirms gada. Apvienības pirmā uzstāšanās notika šā gada februārī vienā no Rīgas naktsklubiem.

Semjons Hanins – krievu dzejnieks un tulkotājs, dzimis 1970.gadā Rīgā, īstajā vārdā Aleksandrs Zapoļs. Studējis krievu valodu  un literatūru Tartu Universitātē Igaunijā un Latvijas Universitātē. Kopš 1998.gada Haņins publicējies dažādos literārajos izdevumos un almanahos Latvijā, kā arī ārpus Latvijas robežām (Igaunijā, Krievijā, Zviedrijā). Apbalvots ar vairākām literārajām balvām. Viņa dzejas krājums „Только что” (Tikko) publicēts 2003.gadā bilingvālā izdevumā septiņu pazīstamu latviešu dzejnieku tulkojumā. Pēdējais viņa dzejoļu krājums publicēts pirms gada.

„Piano Beat Duo” radās 2009.gadā Rīgā, kā klasisko pianistu Gļeba Beļajeva un Pāvela Račika duets. Tajā laikā abi studēja Jāzepa Vītola Latvijas  Mūzikas akadēmijā.  Jāatzīmē, ka Pāvela Račika vārds Daugavpils Poļu kultūras centra apmeklētājiem ir labi zināms. Šā gada sākumā šeit bija apskatāma viņa fotoizstāde, bet pavisam nesen viņš uzstājās Daugavpils Universitātē.

Interesenti, kuri apmeklēs koncertu Poļu namā, noteikti nebūs vīlušies, jo mūziķi pārbauda savus spēkus dažādos mūzikas stilos: džezā, blūzā, folkmūzikā, latino, minimālismā un mūsdienu avangardā.

Tādēļ, ja vēlaties labi pavadīt vakaru, ceturtdien, 13.martā, plkst.16:00, būsiet laipni gaidīti Poļu namā.


Написать комментарий